Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belgia, Franţa, Germania şi Republica Cehă i-au convocat pe ambasadorii Iranului după atacul asupra Israelului

HR Magazine
hamas israel

Belgia a decis luni să-l convoace pe ambasadorul iranian la Bruxelles, pentru a-i transmite "ferma condamnare a atacului Iranului împotriva Israelului", a anunţat Ministerul belgian de Externe, transmit AFP, Reuters şi dpa, potrivit Agerpres.

"Ţara noastră cheamă toate părţile să dea dovadă de cea mai mare reţinere. O escaladare regională este absolut de evitat", a adăugat ministerul.

Franţa, Germania, Republica Cehă, care sunt, la fel ca Belgia, membre ale NATO, au anunţat la rândul lor că au procedat la fel cu ambasadorii Iranului pe teritoriul lor.

"Diplomaţia cehă a transmis Iranului că a întrecut limita prin atacarea Israelului", a scris pe reţeaua X ministrul ceh de externe Jan Lipavsky. "Regimul iranian pune în pericol situaţia de securitate din regiune. Toate acestea cu aprobarea tacită a prietenilor săi ruşi", spune ministrul ceh.

Duminică, Iranul i-a convocat şi el pe ambasadorii Regatului Unit, Franţei şi Germaniei pentru a protesta împotriva declaraţiilor autorităţilor din aceste ţări după raidurile iraniene din cursul nopţii asupra Israelului.

La tribuna ONU, Iranul a afirmat că nu a "avut de ales decât să-şi exercite dreptul la autoapărare" prin lansarea a sute de drone şi rachete către Israel.

Atacul fără precedent, denumit "Promisiune cinstită", a fost declanşat în noaptea de sâmbătă spre duminică în semn de ripostă la raidul imputat Israelului asupra consulatului Iranului la Damasc, de pe 1 aprilie, aminteşte AFP.

La rândul său, Israelul a cerut "toate sancţiunile posibile" împotriva Teheranului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.