Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belgia, Germania şi Kuweit solicită o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU privind războiul din Siria

RT
siria casti albe evacuare

Belgia, Germania şi Kuweit au solicitat miercuri organizarea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate pentru a discuta despre reapariţia luptelor în regiunea de nord-vest a Siriei, potrivit informaţiilor furnizate de surse diplomatice de la ONU, transmite AFP, relatează Agerpres.

Citește și: Donald Trump și Andrzej Duda se vor întâlni pe 12 iunie la Washington

Forţele guvernamentale siriene şi aliaţii ruşi au intensificat de la sfârşitul lunii aprilie atacurile în provincia Idleb, făcând să planeze teama iminenţei unei ofensive pe scară largă pentru reluarea controlului asupra acestei regiuni.

Rusia s-a opus vineri oricărei poziţii comune a Consiliului de Securitate în cadrul unei reuniuni cu uşile închise solicitate tot de Kuweit, Germania şi Belgia.

La încheierea acestei reuniuni, 11 din cele 15 state ale Consiliului şi-au exprimat "profunda îngrijorare" faţă de agravarea situaţiei din provincia Idleb.

De la sfârşitul lunii aprilie, regimul sirian şi aliatul său rus şi-au intensificat bombardamentele în regiunea de sud a provinciei Idleb şi în nordul regiunii învecinate Hama, teritorii controlate de Hayat Tahrir al-Cham (HTS, fosta ramură siriană a Al-Qaida) şi de alte grupări jihadiste. În aceste bombardamente au fost afectate mai ales spitale şi şcoli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.