Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belgia - Transportul în Bruxelles şi regiunea Valonia, perturbat de o amplă manifestaţie sindicală

Dursun Aydemir - Anadolu Agency
proteste Belgia

Transportul în Bruxelles şi regiunea Valonia era luni dimineaţă perturbat de o amplă manifestaţie pentru apărarea puterii de cumpărare şi a drepturilor sindicale, informează postul public de radio şi televiziune belgian RTBF, potrivit Agerpres.

În capitala belgiană metroul circulă doar pe magistrala 1, iar tramvaiele numai pe câteva trasee. În Valonia, mai multe trasee ale autobuzelor companiei de transport regionale TEC au fost suprimate pentru întreaga zi.

Programul companiei belgiene a căilor ferate (SNCB) nu a fost afectat de grevă, însă SNCB a suspendat unele trenuri din cauza numărului mare de infectări cu coronavirusul în rândul personalului său.

Demonstraţia este organizată de Federaţia generală belgiană a muncii (FGTB) şi Confederaţia sindicatelor creştine (CSC). Al treilea mare sindicat belgian, Confederaţia generală a sindicatelor liberale din Belgia (CGSLB), susţine revendicările, dar nu demonstrează în stradă ţinând cont de criza sanitară cauzată de COVID-19.

FGBT şi CSC solicită măsuri structurale pentru a diminua facturile la energie ale gospodăriilor, menţinerea indexării automate şi o reformă a legii din 1996 privind norma salarială.

În ultimele luni, norma salarială a fost denunţată vehement de cele trei mari organizaţii sindicale belgiene, care cer o revizuire a acestei legislaţii pentru a se permite negocieri ''mai libere''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.