Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belgianca Loena Hendrickx, lider după programul scurt la Campionatele Mondiale de la Montreal

Icehq.com.au
patinaj artistic patinatoare

Belgianca Loena Hendrickx a dominat programul scurt al concursului feminin din cadrul Campionatelor Mondiale de patinaj artistic, ediţia 2024, desfăşurat miercuri seara la Montreal (Canada), potrivit Agerpres.

Hendrickx, în vârstă de 24 de ani, dublă medaliată la Mondiale, a doborât cu această ocazie recordul personal, cu 76,98 puncte, reuşind să le devanseze pe americanca Isabeau Levito (73,73 puncte), ovaţionată de spectatorii prezenţi în tribunele arenei Centre Bell, şi pe sud-coreeanca Haein Lee (73,55 puncte).

Japoneza Kaori Sakamoto, considerată favorita competiţiei după ce a reuşit cea mai bună notă a sezonului şi care visa să cucerească al treilea său titlu mondial în Canada, s-a clasat doar pe poziţia a patra, cu 73,29 puncte, înaintea programului liber de vineri.

Românca Julia Sauter a ratat calificarea pentru programul liber (primele 24), clasându-se pe locul 27, cu 52,52 puncte.

Tot miercuri s-a desfăşurat şi programul scurt al probei de perechi, dominat de canaienii Deanna Stellato-Dudek şi Maxime Deschamps.

Impulsionaţi de energia publicului canadian, Stellato-Dudek (40 de ani) şi Deschamps (32 de ani) au stabilit un nou record personal, obţinând 77,48 de puncte graţie unei coregrafii inspirate din Cirque du Soleil.

Înaintea programului liber prevăzut joi seară, reprezentanţii "frunzei de arţar" au luat o bună opţiune pentru câştigarea titlului, având un avans de aproape patru puncte faţă de ocupanţii locului secund, actualii campioni mondiali, Riku Miura şi Ryuichi Kihara din Japonia (73,53 puncte).

Lupta pentru podium se anunţă strânsă, pentru că alte trei perechi se află pe locurile următoare, la o diferenţă de mai puţin de un punct. Poziţia a treia este ocupată de italienii Sara Conti şi Niccolo Macii (72,88 puncte), urmaţi de germanii Minerva Fabienne Hase/Nikita Volodin (72,10 puncte) şi de georgienii Anastasia Metelkina/Luka Berulava (72,02 puncte).

Pentru al treilea an consecutiv, Campionatele Mondiale de patinaj artistic se desfăşoară în absenţa reprezentanţilor Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.