Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belgianul care a semnat cu Simona Halep spune că ea l-a căutat: 'Le-am zis că lumea va începe să vorbească, dar au zis că nu e nimic grav'

simona halep

Antrenorul belgian Thierry Van Cleemput a recunoscut faptul că va exista o perioadă de probă în colaborarea lui cu Simona Halep.

"Cu grupul Simonei Halep, mă înţeleg bine de foarte mult timp. Am fost mereu în termeni buni şi când au aflat că am încheiat colaborarea cu David, m-au întrebat dacă aş putea rămâne să văd meciul şi să-mi dau sfatul. După ce a pierdut David (Goffin) sâmbătă seară, el (Darren Cahill) m-a întrebat dacă mă interesează să dau o mâna de ajutor. Am zis de ce nu? Mă înţeleg foarte bine cu Simona şi cu Darren. Colaborarea lor s-a încheiat, iar eu şi David am pus stop. Le-am zis că lumea va începe să vorbească, dar au zis că nu e nimic grav şi că ar fi drăguţ dacă aş putea veni. Aşa că am făcut asta. De aici urmează probabil un test, poate o colaborare, nimic nu este decis încă. Trebuie să o antrenez, să o însoţesc la turnee pentru a vedea dacă asta poate funcţiona. Avem şansa de a face asta cu calm, fără precipitare. Suntem la stadiul de discuţii. Vreau mai întâi să o antrenez, ca ea să vadă metoda mea de lucru şi dacă o asimilează, dacă îi place, apoi o voi însoţi la turnee. Va fi o frumoasă provocare, este o jucătoare extraordinară. E un interes din partea ei, ea e cea care m-a căutat. şi eu sunt interesat, de-asta am venit s-o văd la meciul cu Serena. îmi place stilul de joc al Simonei şi ştiu cum să o ajut. Dacă nu se face, rămânem prieteni", a declarat Van Cleemput, pentru rtbf.be.

Citește și: Ieșire disperată a fiicei lui Vadim Tudor: ‘Nu pătați numele tatălui meu’

Halep a spus, la rândul ei, că are nevoie de timp pentru a stabili dacă belgianul este antrenorul potrivit.

"Am vorbit, dar nu este oficial antrenorul meu. Nu am nimic cu separerea lui de David Goffin. Îl apreciez ca persoană şi ca antrenor, dar nu ma decis nimic încă, trebuie să ne cunoaştem mai bine, mai întâi. Nu am vorbit înaintea Australian Open", a declarat Halep.

Citește și: Cozmin Gușă, dezvăluire bombă:’Klaus Iohannis a picat într-o capcană’

Dacă Halep va colabora cu Van Cleemput, acesta va fi al doilea tehnician belgian din cariera ei, după Wim Fissette, în 2014.

Potrivit fostului tenismen profesionist Filip Dewulf, Van Cleemput va colabora cu Halep de probă, la turneele de la Doha şi Dubai, din luna februarie, înainte de a lua o decizie pe termen mai lung.

Citește și: Predicția unui lider de partid pentru prezidențiale! Cine l-ar putea învinge pe Klaus Iohannis

Van Cleemput a fost la antrenamentul Simonei Halep dinaintea meciului de luni, cu Serena Williams, apoi i-a oferit ultimele indicaţii la vestiare. În timpul meicului, el a stat aproape de loja stafului româncei.

În vârstă de 50 de ani, Thierry Van Cleemput a fost până, de curând, antrenorul lui David Goffin. El l-a pregătit pe numărul 1 belgian din aprilie 2014, jucătorul reuşind să ajungă în Top 10 ATP. El i-a mai pregătit pe Steve Darcis şi Olivier Rochus, iar între 2002 şi 2005 a fost căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Belgiei.

Citește și: Rareș Bogdan, ieșire explozivă la adresa lui Tudorel Toader: ‘Mai nocivă și mai ticăloasă decât OUG 13’

Simona Halep a încheiat la sfârşitul anului trecut colaborarea cu antrenorul australian Darren Cahill. La Australian Open, Halep a mai colaborat cu Cahill, dar şi cu căpitanul nejucător al echipei României de Fed Cup, Florin Segărceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.