Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belgiencele, optimiste înaintea meciului de Cupa FED: 'Şansele noastre au crescut'

irina begu

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a Belgiei, Dominique Monami, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că șansele reprezentativei sale au crescut, ținând cont că jucătoarea numărul 1 a României, Irina Begu (29 WTA), nu va juca în partidele de simplu.

"Având în vedere că jucătoarea numărul 1 a României nu joacă (n.r. — Irina Begu, numărul 29 WTA), șansele noastre au crescut. Noi avem jucătoare foarte bune în echipă, s-au pregătit foarte bine în această săptămână, sunt în formă și gata de meci. Așa că vom fi un oponent foarte dificil pentru România în acest weekend și vom face tot posibilul să câștigăm meciurile. Chiar dacă nu avem jucătoare mai bine clasate decât echipa României, sunt convinsă, după ce am văzut în această săptămână, că fetele noastre sunt pregătite să lupte până la sfârșit. Vor da 200 la sută pe teren", a spus ea.

Dominique Monami (fostă van Roost) a menționat că suprafața de joc este un mare avantaj pentru elevele sale. "Suprafața de joc se potrivește perfect fiecărei jucătoare din echipa noastră, iar asta este un mare avantaj, un lucru foarte important. Fetele sunt foarte motivate și puternice din punct de vedere mental, așa că sunt sigură că vor face meciuri bune. Dacă te simți bine în teren, practic poți câștiga împotriva oricărui adversar, în special în Fed Cup. Sunt foarte încrezătoare că putem câștiga meciul cu România", a adăugat Monami.

Monica Niculescu va juca primul meci sâmbătă, de la ora 13,00, contra belgiencei Kirsten Flipkens, la Sala Polivalentă din Capitală, iar în al doilea Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Yanina Wickmayer, conform tragerii la sorți care a avut loc, vineri, la Hotelul Intercontinental. Duminică, în al treilea meci de simplu, de la ora 13,00, Niculescu o va înfrunta pe Wickmayer, iar apoi Cîrstea o va întâlni pe Flipkens, în timp ce partida de dublu va opune perechile Irina Begu/Patricia Țig și Elise Mertens/Maryna Zanevska.

Surprinde absența primei rachete a echipei României, Irina Begu, de la simplu, jucătoarea aflată pe locul 29 în lume acuzând săptămâna aceasta dureri stomacale. Săptămâna aceasta, Ilie Năstase, căpitanul nejucător al echipei României, anunțase într-o conferință de presă că la dublu vor juca Irina Begu și Monica Niculescu.

Cea mai bună jucătoare română a momentului, Simona Halep, numărul patru mondial, a declarat forfait pentru meciul de Fed Cup cu Belgia din cauza unei accidentări la genunchi. România și Belgia s-au înfruntat de trei ori până acum în Cupa Federației, Belgia învingând de fiecare dată: în 1975 a fost 2-0, la Aix-en-Provence (Franța), în sferturile Grupei Mondiale, iar în 1995, Belgia s-a impus cu 2-1 și apoi cu 3-0, în decurs de trei zile, la Murcia, în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa a competiției.

Echipa de Fed Cup a României întâlnește Belgia, în 11 și 12 februarie, la Sala Polivalentă din București, în primul tur al Grupei Mondiale II.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.