Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belgienii au stabilit un nou RECORD: Au confiscat 50 de tone de COCAINĂ, 17 tone de marijuana și 5 tone de heroină

cocaina

Peste 50 de tone de cocaină au fost confiscate în 2018 în portul belgian Anvers, cel mai mare volum înregistrat vreodată în acest loc, cel de-al doilea port al Europei din punctul de vedere al traficului de mărfuri, a anunţat vineri ministrul belgian de finanţe, citat de AFP.

În ceea ce priveşte marijuana şi heroina, creşterea confiscărilor a fost de asemenea "considerabilă", a precizat într-un comunicat ministrul, Alexander De Croo. Acestea se ridică la 16,8 tone (faţă de 0,6 tone în 2017) şi respectiv 4,4 tone (faţă de 1,1 tone), scrie agerpres.ro.

Citește și: S-a aflat! Cine e, de fapt, românul care a realizat din ‘umbră’ discursul lui Donald Tusk

Cele 50,1 tone de cocaină confiscate reprezintă o creştere cu 22% în raport cu 2017 (41,2 tone) şi "o valoare a mărfii de circa 2,5 miliarde de euro", se mai indică în comunicat.

Portul Anvers este considerat principala poartă de intrare în Europa pentru cocaina venită din America de Sud şi recordurile sunt depăşite an de an în termeni de confiscări.

Citește și: Juncker salută o decizie controversată a Guvernului României

"În cinci ani, cantitatea confiscată s-a înmulţit de şase ori", subliniază comunicatul. Circa 8,1 tone au fost interceptate în 2014.

Principalele ţări de origine ale cocainei sunt "Columbia, Brazilia, Ecuador, Surinam, Chile, Peru, Costa Rica şi Panama", a adăugat ministrul.

Citește și: Creștere semnificativă a salariilor!

Drogul este frecvent ascuns în containere în mijlocul altor produse obişnuite, precum fructele.

De asemenea, acesta poate fi ascuns în structura containerului sau transportat de traficanţi care evită controalele, explică comunicatul.

Citește și: S-a aflat! Cine e, de fapt, românul care a realizat din ‘umbră’ discursul lui Donald Tusk

Administraţia vămilor au explicat vineri aceste capturi record printr-o mai bună cooperare cu poliţia, precum şi printr-o întărire a efectivelor lor portuare şi o ameliorare a echipamentelor folosite.

"S-a făcut o modernizare a infrastructurilor noastre de scanare (...) aparatele noastre sunt mult mai performante", a declarat pentru postul francofon RTBF, Kristian Vanderwaeren, şef al administraţiei vămilor.

Citește și: Juncker salută o decizie controversată a Guvernului României

Primarul din Anvers, Bart De Wever, preşedinte al partidului naţionalist flamand N-VA, a făcut din lupta împotriva criminalităţii generate de traficul de cocaină una dintre priorităţile sale.

În februarie 2018, el s-a plâns că o parte din traficul de la Rotterdam (Olanda), cel mai important port european, s-a deplasat spre Anvers, din cauza "complicităţilor între familii delincvente" din oraşul belgian.

Citește și: Creștere semnificativă a salariilor! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.