Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belgradul e supărat pe Chișinău, după ce Goran Bregović nu a fost primit în Republica Moldova! 'Nu corespunde relațiilor tradiționale de prietenie'

goran bregovic

Ministerul de Externe al Serbiei a cerut explicații de la autoritățile de la Chișinău, după ce Goran Bregović și trupa sa nu au fost admiși să intre în Republica Moldova. Potrivit ministrului sârb de Externe, Ivica Dačić, situația respectivă „nu corespunde relațiilor tradiționale de prietenie” între cele două state.

Într-un comentariu oferit agenției Tanjug, Dačić a precizat că refuzul de intrare în R.Moldova aplicat lui Bregović a fost perceput de societatea sârbă într-un mod negativ.

Amintim că, Goran Bregović și trupa sa nu au fost admiși să intre în R.Moldova, deși au aterizat astăzi pe Aeroportul Internațional din Chișinău. Artiștii urmau să cânte duminica, 20 august, la un festival. Organizatorii evenimentului au anunțat despre acest fapt aducând scuzele de rigoare vizitatorilor.

Ca urmare, Poliția de Frontieră a anunțat că organizatorii evenimentului cultural au fost informați până la sosirea artiștilor despre interdicția aplicată din anul 2022.

IGPF a menționat că a acționat în contextul măsurilor întreprinse pe linie de securitate, având la bază analiza de risc și informațiile obținute prin schimbul de informații cu Serviciul de Informații și Securitate, dar și cu partenerii internaționali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.