Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belgradul nu crede că sârbii arestaţi în Muntenegru pregăteau atentate teroriste

Premierul sârb Aleksandr Vucic nu crede că sârbii arestaţi duminică în Muntenegru sunt responsabili de pregătirea unui complot pentru a-l izola pe omologul său muntenegrean Milo Djukanovic şi a proclama victoria partidelor de opoziţie în alegerile legislative de duminică, informează luni AFP, potrivit agerpres.

Douăzeci de sârbi, al căror presupus lider este generalul în rezervă al jandarmeriei sârbe Bratislav Dikic, au fost arestaţi în Muntenegru, unde ar fi plănuit să comită 'atacuri' împotriva grupării Stat Islamic (SI) şi a reprezentanţilor săi.

Citeşte şi: Noul premier din Muntenegru promite că ţara sa va rămâne pe drumul spre NATO şi UE

'Aş vrea să văd şi să aud informaţii serioase cu privire la faptul că el (Bratislav Dikic) plănuia atacuri teroriste', a declarat Vucic pentru agenţia de presă Tanjug. 'Personal, nu cred în aceasta, dat fiind informaţiile de care dispunem', a declarat premierul sârb.

Şeful executivului de la Belgrad s-a declarat gata să-şi prezinte scuzele autorităţilor muntenegrene în cazul în care se va dovedi că se înşeală.

'Voi spune 'bravo, aţi făcut o treabă foarte bună', aceasta, desigur, dacă mi se vor prezenta informaţii (care să demonstreze vinovăţia suspecţilor), însă până în prezent noi nu le-am primit', a spus Vucic.

Citeşte şi: Putin explică răcirea relaţiilor cu SUA: 'Totul a început în fosta Iugoslavie'

Angajaţi ai Ambasadei Serbiei din Muntenegru au efectuat vizite la mai mulţi dintre suspecţii sârbi arestaţi, răspunzând astfel cererilor transmise prin intermediul avocaţilor lor, a precizat Vucic.

Potrivit poliţiei şi justiţiei din Muntenegru, presupuşii complotişti intenţionau să se înarmeze şi să întreprindă duminică 'atacuri' împotriva mulţimii care aştepta rezultatele în faţa parlamentului. Ei intenţionau, de asemenea, să-l sechestreze pe premier, să preia controlul asupra parlamentului şi să 'proclame victoria unor partide politice', potrivit Parchetului din Podgorica, ce nu a precizat însă despre ce partid este vorba.

Citeşte şi: Cel puţin 25 de deţinuţi au murit într-o închisoare din Brazilia

Bratislav Dikic, născut în 1970, s-a angajat, după trecerea sa în rezervă, într-o asociaţie pentru apărarea drepturilor veteranilor, afişându-se ca adversar hotărât al prezenţei NATO în Balcani. În 4 martie, el a luat cuvântul în cadrul unui miting ostil NATO la Nis, în sudul Serbiei, potrivit unor imagini difuzate de mass-media sârbe.

Belgradul şi Podgorica întreţin relaţii tensionate după ce Muntenegru a recunoscut independenţa Kosovo în 2008.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.