Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beneficii comerciale pentru Marea Britanie după Brexit: elimină tarifele impuse de Uniunea Europeană pentru unele produse

brexit, bani

Porumbul dulce din Thailanda şi conservele cu mandarime din China se numără între produsele pentru care Marea Britanie va elimina tarifele vamale la ieşirea din Uniunea Europeană, a anunţat luni guvernul britanic, citat de Reuters, relatează News.ro.

Citește și: Statele Unite 'monitorizează îndeaproape' demisia ministrului iranian de Externe

Ministrul Comerţului, Liam Fox, a declarat că Marea Britanie va transpune în legislaţia britanică 43 de măsuri comerciale corective, care sunt aplicate în prezent importurilor din afara Uniunii Europene, şi va elimina alte 66, care au rolul să protejeze producătorii europene de concurenţa neloială.

”Decizia de menţinere sau nu a măsurilor a depins de importanţa acestora pentru Marea Britanie. Renunţăm la măsuri care nu aduc beneficii afacerilor britanice, iar acest fapt va permite oamenilor să facă economii”, a afirmat Fox într-un comunicat.

Schimbările vor fi aplicate începând din 29 martie, dacă Marea Britanie va ieşi din UE fără acord, sau de la sfârşitul perioadei de tranziţie, dacă se va ajunge la un acord cu UE, potrivit guvernului.

Tarifele care vor fi menţinute se referă la produse precum anvelope, roţi de aluminiu, plăci ceramice, veselă şi articole de bucutărie din China şi o serie de produse din oţel şi fier din state cum ar fi Rusia, Statele Unite, Brazilia, Iran şi China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.