Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beneficiile INCREDIBILE ale roşiilor

suc rosii

Indiferent de formă (rotunde, alungite sau turtite) şi nuanţă (roşii, roz, portocalii sau galbene) tomatele ne atrag prin gustul lor plăcut şi apetisant. Roşiile sunt pline de proteine, potasiu, fosfor, fier, calciu, vitaminele A, C, B, antioxidanţi preţioşi şi conţin foarte puţine calorii, potrivit Click.ro.

Citeşte şi: Doliu în teatrul românesc! O celebră actriţă a murit la doar 49 de ani

Menţin sănătatea pielii

Roşiile ajută pielea să-şi menţină aspectul estetic. Betacarotenul din aceste legume au o acţiune protectoare asupra pielii, în faţa acţiunii nocive a radiaţiilor UV. De asemenea, licopenul încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii şi reduce riscul apariţiei cancerului cutanat.

Întăresc oasele

Vitamina K şi calciul, doi nutrienţi furnizaţi de roşii, sunt excelenţi factori de fortificare şi regenerare a ţesutului osos. Licopenul din roşii s-a dovedit util şi în îmbunătăţirea masei osoase, aceasta fiind o cale excelentă de prevenire a osteoporozei.

Reduc riscul de cancer

Tot antioxidantul important din roşii, licopenul, a fost asociat în cadrul mai multor studii de specialitate cu un risc redus de debut al cancerului de prostată, cancerului cervical, cancerului oral, cancerului faringian şi esofagian, cancerului de stomac, de colon, rectal, de prostată şi ovarian.

Reglează nivelul glicemiei

Roşiile sunt o sursă bogată de crom, mineral care reglează nivelul glicemiei în sânge şi inhibă pofta de alimente dulci.

Îmbunătăţesc vederea

Vitamina A poate să îmbunătăţească acurateţea vederii şi să prevină afecţiunile văzului. Un demers ştiinţific a demonstrat că un consum regulat de roşii reduce riscul apariţiei degenerării maculare.

Previn afecţiunile renale şi biliare

Medicii au descoperit o legătură directă între consumul de roşii şi susceptibilitatea redusă de a dezvolta pietre la rinichi şi calculi biliari, în special dacă roşiile sunt consumate fără seminţe.

Reduc intensitatea durerilor cronice

Persoanele care suferă de dureri cronice recurente produse de boli precum artrită, îşi pot găsi alinarea consumând roşii în fiecare zi. Bioflavonoizii şi carotenoidele din aceste fructe sunt agenţi antiinflamatori eficienţi, acţionând ca analgezice naturale.

Ajută la slăbire

Întrucât conţin o cantitate mare de fibre şi apă, roşiile ajută şi la pierderea excesului ponderal, cu atât mai mult cu cât sunt sărace în grăsimi saturate şi calorii.

Citeşte şi: TRAGEDIE la Constanţa. Un copil a ARS de viu într-un incendiu, alte 2 victime duse de urgenţă la spital .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.