Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beneficiile mingii medicinale – iată de ce o recomandă specialiştii

Emag
minge medicinala

 

De-a lungul timpului s-au inventat tot felul de soluţii prin care s-a urmărit recuperarea trupească, dar şi psihică. Cauzele diverselor probleme pot fi dintre cele mai variate, de la accidente, traume şi până la situaţii din cele mai neaşteptate. Despre mingea medicinală se poate spune că există dovezi ale utilizării sale de secole. Spre exemplu, aceasta, în varianta neîmbunătăţită, a fost utilizată de către Hipocrate – primul medic din istorie, în ideea de a face terapie de reabilitare, scrie News.ro.

În timp acestea au fost adaptate şi astăzi se găsesc sub formă de mingi realizate fie din piele naturală, fie din piele sintetică, materiale ce se aseamănă cu acestea, cauciuc etc. În interior au lichid sau nisip, după caz. Poate fi vorba despre mingi medicinale clasice sau care au în dotare diverse accesorii precum sunt mânerele, dar există şi mingi ce pot fi utilizate în apă. Le recomandă şi specialiştii Artsporttotal.ro – un magazin online cu echipamente şi accesorii sportive diverse. Opţiunile pe care le propun aceştia vizează produse calitative, cu utilizare facilă, ce prezintă durabilitate.

Ce recomandă utilizarea unei mingi medicinale

Înainte de toate, este necesar a se menţiona că o astfel de minge trebuie să fie aleasă prin raportare la greutatea utilizatorului, dar şi la scopul folosirii acesteia. Poate fi vorba despre interesul de a creşte puterea în cazul sportivilor, despre pilates, aerobic, mişcările de yoga, dar mai ales despre recuperare medicală.

Mingea medicinală este un aliat de nădejde în îmbunătăţirea performanţei şi a medicinii sportive

În cazul celor care au o condiţie fizică bună sau excelentă, un astfel de articol devine minge de exerciţiu. Aduce o contribuţie însemnată în ceea ce priveşte formarea grupelor musculare şi totodată în cadrul reabilitării. Deja din anii copilăriei aceasta este introdusă ca o soluţie pentru a trece peste temeri, mai ales peste cele care vizează antrenamentele cu greutăţi.

Menţinerea sănătaţii şi recuperare din confortul locuinţei proprii

De cele mai multe ori, stând în poziţia şezut, mulţi nu acordă atenţie faptului că aceasta este defectuoasă şi că în timp va avea impact asupra sănătăţii. Deformarea coloanei este numai una dintre consecinţele pe care poziţia greşită le are asupra corpului.

Atunci când apar problemele de sănătate, când se simt dureri de spate şi gândul la efort fizic este greu de suportat, cu atât mai mult atunci este necesară utilizarea unei mingi medicinale. Prezintă avantajul că nu necesită deplasarea la sala de sport, fiind la îndemână. Este recomandată aceasta de către Artsporttotal.ro, mai ales atunci când se resimt dureri la nivelul spatelui.

Un public tot mai larg alege mingile medicinale pentru că se pot utiliza pentru a face sport în locuinţa proprie. Este cu siguranţă o recomandare pentru cei care doresc să beneficieze de avantajele fizice şi psihice pe care le oferă. Pe artsporttotal.ro sunt disponibile astfel de produse, în modele diverse. Cea potrivită fiecăruia este cea care a fost raportată la greutatea sa, dar totodată şi la condiţia fizică din momentul achiziţionării.

O minge nepotrivită se traduce printr-o dificultate mai crescută a exerciţiilor fizice, dar totodată prin creşterea riscului ca acestea să fie realizate incorect. Asta înseamnă că rezultatele dorite nu vor fi atinse.

Cu siguranţă însă că acest articol sportiv este potrivit a fi utilizat de către gravide sau chiar de cele care au născut de curând, pentru că le ajută să îşi redobândească elasticitatea şi tonusul muscular.

Câteva dintre beneficiile cele mai comune cunoscute oferite de utilizarea unei mingi medicinale sunt îmbunătăţirea echilibrului, stretching-ul, flexibilitate şi agilitate, mai multă putere în trunchi şi braţe, precum şi o mai bună coordonare între ochi şi mână.

Cei care nu au mai folosit sau ştiut vreodată despre mingile de acest tip găsesc tutoriale nenumărate pentru acestea în mediul online. Se pot orienta în funcţie de ţinta pe care o au în identificarea unor exerciţii potrivite. Un lucru este sigur şi anume că acest produs, folosit corect, oferă rezultate. Desigur că va fi necesar un antrenament realizat corect şi totodată regulat.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Liviu Dragnea și-a delegat atribuțiile - Liderul PSD nu vrea să semneze sesizarea CCR privind protocoalele din justiție .

 

Cu ajutorul unei mingi medicinale potrivite, oricine poate să îi ofere corpului sursa optimă de sănătate şi flexibilitate. Pe site-ul artsporttotal.ro pot vedea cei interesaţi produse din această categorie, la preţuri variate. Acestea se disting prin calitate înaltă şi durabilitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.