Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BENEFICIILE terapiei prin MUZICĂ

ebay.de
muzica

Terapia prin muzică şi beneficiile pe care aceasta le poate aduce oamenilor sunt incredibile. Muzicoterapia poate induce ascultătorului o stare psihică specială, poate ajuta şi în cazul activităţilor de învăţare şi totodată poate ajuta oamenii să se exprime mult mai uşor.

Muzica stimuleaza neuronii

Fiecare persoana percepe diferit muzica. Muzica clasica stimuleaza confortul si relaxarea, muzica rock stimuleaza ritmul cardiac. Asculta genul care iti da o stare de bine si schimba melodia daca te simti anxios.

Muzica iti schimba starea de spirit

Atunci cand suferi, muzica te ajuta sa te relaxezi, sa aduci mai mult pozitivism in viata ta, sa depasesti depresiile sau anxietatea. Muzica te poate face sa dansezi, sa zambesti sau sa plangi si sa te emotionezi, in functie de cat de sensibil sau sentimental esti.

Influenteaza undele creierului

Potrivit cercetatorilor medicale, muzica produce vibratii care pot stimula undele creierului. Viteza ritmului influenteaza creierul sa se calmeze sau, dimpotriva, sa intre in stare de alerta.

Muzica vindeca

Specialistii spun ca muzica ajuta la vindecarea unor boli emotionale sau fizice, dupa ce au descoperit ca sunetele si tonurile duc la un raspuns din partea organismului. Muzica de vindecare induce o stare de relaxare care permite organismului sa remedieze probleme precum dementa, insomnia sau autismul. Terapeutii folosesc muzica pentru a vindeca oamenii. Ei cred ca muzica ajunge la subconstient si elimina cauzele anxietatii si depresiei.

Muzica te ajuta sa te exprimi

Muzica poate dezvolta creativitatea si te poate ajuta sa iti exprimi emotiile si sentimentele. De asemenea sunt oameni care se simt ei insisi atunci cand compun muzica sau cand canta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.