Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benfica Lisabona infirmă zvonurile privind negocierile pentru participarea la Super Ligă

https://adevarul.ro/
super liga europeana

Clubul portughez de fotbal Benfica Lisabona a negat marţi că ar fi în negocieri pentru a se alătura noii competiţii, Super Liga, scrie Reuters potrivit Agerpres.

Dezminţirea dată de grupare a venit în contextul în care cotidianul lusitan Record informa că ar exista negocieri între conducerea Benficăi şi fondatorii acestei competiţii europene închise.

"Benfica doreşte să clarifice faptul că informaţiile publicate de ziarul Record, despre aşa-zisele negocieri pentru participarea la Super Ligă, sunt complet false. Clubul a afirmat încă de anul trecut că este împotriva unei asemenea competiţii, când preşedintele Domingos Soares de Oliveira a spus acest lucru într-un interviu. Nu suntem de acord cu nicio competiţie care are loc în afara UEFA. Noi ne pronunţăm pentru meritocraţie, solidaritate şi incluziune'', se arată într-un comunicat al grupării.

Luni, preşedintele unui alt club de calibru din Portugalia, FC Porto, Pinto da Costa, declara că a fost contactat de fondatorii Super Ligii pentru a participa la aceasta, însă a refuzat oferta.

''Am avut nişte contacte informale cu unele cluburi care promovează proiectul Super Ligii europene, dar nu i-am acordat prea multă atenţie. [...] Ca membru al UEFA, nu putem participa la nimic care să contravină regulilor Uniunii Europene şi UEFA", arăta Pinto da Costa.

El şi-a exprimat îndoieli cu privire la viitorul unui astfel de proiect şi spune că ''evenimentele organizate de UEFA vor fi cele oficiale''.

Înfiinţarea unei Super Ligi, lansată de douăsprezece cluburi disidente, este o "propunere ruşinoasă" a câtorva cluburi "mânate de lăcomie", "un scuipat în faţa tuturor iubitorilor fotbalului", a reacţionat luni preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Preşedintele UEFA a reafirmat că fotbaliştii care joacă la cluburile fondatoare ale acestei ligi închise "vor fi excluşi" de la competiţiile internaţionale, precum Cupa Mondială sau Campionatul European, şi "nu vor putea reprezenta echipele lor naţionale".

Douăsprezece dintre cele mai mari cluburi europene anunţă că au ajuns un acord pentru crearea unei noi competiţii, 'The Super League', guvernată de cluburile fondatoare. AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham s-au unit în calitate de cluburi fondatoare, se poate citi într-un comunicat difuzat pe site-urile unora dintre aceste grupări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.