Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Griveaux, purtătorul de cuvânt al guvernului francez, afirmă că nava umanitară Lifeline cu refugiați ar putea debarca în Malta

facebook.com
refugiati

O "soluţie europeană pare să se creioneze" pentru nava umanitară Lifeline blocată în Marea Mediterană cu 234 de migranţi la bord, cu o posibilă "debarcare în Malta", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al guvernului francez Benjamin Griveaux, informează AFP, preia Agerpres.

"La ora la care vă vorbesc, o soluţie europeană pare să se creioneze: va fi o debarcare în Malta", a afirmat Griveaux la postul de radio RTL.

Purtătorul de cuvânt a precizat că preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul maltez Joseph Muscat au evocat problema în timpul unei convorbiri, luni. "Franţa va fi gata să trimită o echipă pentru a-i trata pe solicitanţii de azil de manieră individuală", a subliniat Griveaux, un demers asemănător fiind deja întreprins în timpul acostării navei Aquarius în portul Valencia din Spania.

Vezi și: Agenția ONU pentru refugiații palestinieni înregistrează un definit de peste 200 de milioane de dolari în urma diminuării ajutorului financiar din partea SUA

Dând asigurări că această criză este în primul rând "politică, nu a migraţiei", purtătorul de cuvânt al guvernului francez a îndemnat la "o acţiune urgentă într-o situaţie urgentă".

O navă cargo daneză cu 108 de migranţi la bord, salvaţi vineri în largul Libiei, a fost în cele din urmă autorizată să acosteze în noaptea de luni spre marţi în Sicilia, dar incertitudinea rămâne cu privire la cei 234 de migranţi de la bordul Lifeline, o navă închiriată de o organizaţie neguvernamentală.

Lifeline, închiriată de organizaţia neguvernamentală germană cu acelaşi nume, rămâne blocată pe mare, ministrul de interne italian Matteo Salvini reiterându-şi luni linia dură faţă de organizaţiile neguvernamentale care vin în ajutor migranţilor.

Totodată, Matteo Salvini a numit-o luni "ignorantă" pe Nathalie Loiseau, ministrul francez al afacerilor europene, după ce aceasta a afirmat anterior că Italia ar trebui să preia nava umanitară Lifeline.

Autorităţile de la Roma au refuzat acostarea într-un port italian a navei Lifeline, sub pavilion olandez, şi i-au cerut acesteia să se adreseze Libiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.