Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu, prins în chingile justiției - Premierul israelian audiat pentru a 12-a oara într-un dosar controversat

Benjamin Netanyahu

Poliţia israeliană l-a interogat din nou pe premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru a 12-a oară, vineri, în legătură cu investigaţia de corupţie care durează de mai multă vreme, informează mass-media locale citate de Reuters, potrivit Agerpres.

O înregistrare a postului privat Channel 10 îi arată pe anchetatorii poliţiei intrând în reşedinţa oficială a lui Netanyahu din Ierusalim. Poliţia şi premierul au refuzat să facă vreun comentariu. 

Potrivit postului de radio al armatei israeliene, audierile de vineri se vor concentra pe două cazuri în care poliţia a recomandat declanşarea de rechizitorii împotriva lui. Un caz se referă la cadourile oferite lui Netanyahu şi familiei sale, iar al doilea la faptul că Netanyahu ar fi încercat să obţină relatări pozitive de la cel mai mare ziar din Israel, în schimbul unor măsuri pentru limitarea circulaţiei unui cotidian rival.

Citește și: Un avion militar de tip MiG-29 s-a PRĂBUȘIT în apropierea Moscovei

Deocamdată nu au fost formulate acuzaţii oficiale împotriva liderului israelian, care neagă orice delict şi a declarat că acuzaţiile sunt lipsite de temei. 

Este sarcina procurorului general al Israelului să decidă dacă să deschidă acţiune penală împotriva lui Netanyahu. Partenerii lui Netanyahu din cadrul coaliţiei de guvernare şi-au exprimat susţinerea pentru el, afirmând că aşteaptă acţiunile viitoare ale procurorului general. 

Netanyahu este de asemenea interogat într-un al treilea caz, în care poliţia susţine că cea mai mare companie de telefonie a Israelului i-a asigurat lui Netanyahu şi soţiei lui o acoperire favorabilă pe site-ul său web, în schimbul unor înlesniri din partea autorităţilor de reglementare în domeniul comunicaţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.