Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu a EXPLODAT, când a aflat că Israelul l-ar fi interceptat pe Donald Trump: 'E un angajament ce interzice orice operațiune de spionaj în SUA'

caricatura NY Times Trump Netanyahu

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a negat vehement informațiile publicate de site-ul politico.com, potrivit cărora Israelul ar fi fost implicat în instalarea unor dispozitive destinate spionajului în apropierea Casei Albe, informează BBC.

Materialul publicat de Politico citează trei foști oficiali americani de rang înalt, care au declarat că Israelul s-ar fi aflat în spatele instalării acestor dispozitive în apropierea Casei Albe, dar și în alte zone „sensibile” ale capitalei Washington, informează mediafax.ro.

Citește și: Liviu Dragnea, la prima apariție publică după încătușare! Cum arată fostul lider PSD

Guvernul israelian, însă, a catalogat aceste informații ca fiind „o minciună sfruntată”. „Există un angajament vechi și o directivă a Guvernului israelian care interzic orice operațiune de spionaj în Statele Unite”, au informat autoritățile israeliene.

Potrivit raportului publicat de Politico, dispozitivele ar fi fost instalate la Washington după ce actualul președinte, Donald Trump, a preluat mandatul.

Citește și: Cutremur pe scena politică! Dezvăluirea făcută de Radu Cristescu

Potrivit informațiilor publicate, aceste dispozitive ar imita turnurile de telecomunicații, obținând de la telefoanele mobile aflate în aria lor de acoperire informații privind localizarea, dar și informații cu privire la convorbiri și la traficul de date.

Unul dintre foștii oficiali citați de Politico a declarat că, cel mai probabil, aparatura a fost utilizată pentru spionarea președintelui Trump, însă nu este clar în acest moment dacă operațiunea de spionaj a reușit sau nu.

Citește și: Un jurnalist italian aruncă-n aer cazul Caracal: Filmarea care dovedește că Dincă a făcut trafic

Potrivit aceluiași raport, agenții de contraspionaj ai FBI au făcut mai multe analize pentru a identifica proveniența acestor dispozitive.

„A fost destul de evident că israelienii au fost responsabili”, a declarat unul dintre oficialii citați de Politico. Același oficial a criticat Administrația Trump pentru că nu a solicitat explicații, în mod privat sau public, Guvernului israelian pentru aceste acuzații.

Citește și: Liviu Dragnea, la prima apariție publică după încătușare! Cum arată fostul lider PSD .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.