Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu coace un plan de tipul all-in, care ar putea arunca în aer Orientul Mijlociu

nypost.com
netanyahu

Israelul, ajutat de aliații săi, a evitat un glonț duminică. Mai exact, 60 de tone de explozibil la bordul a peste 350 de proiectile iraniene, unele mai mari decât o mașină de familie, care nu au reușit să evite apărarea Israelului, informează Rador Radio România.

Cu toate acestea, Israelul - sfidând avertismentele președintelui american, Joe Biden, de a "accepta victoria" și amenințarea președintelui iranian Ebrahim Raisi cu un răspuns "sever, amplu și dureros" la orice represalii - se gândește tocmai la acest lucru.

Israelul crede că descurajarea [împotriva unor posibile agresiuni], prescurtare pentru "cel mai rău S.O.B. din cameră" (S.O.B. - argou, însemnând "fiu de căţea" - n.red.), este piatra de temelie a supraviețuirii sale. Se pare însă că Iranul fură această piatră.

O mână de oameni cunosc adevăratul plan

Când s-a confruntat cu amenințări existențiale în trecut, Israelul a executat cele mai îndrăznețe raiduri la care regiunea a fost vreodată martoră. Ideea este că Israelul nu își va telegrafia planurile de atac așa cum a făcut Iranul în weekend.

În afară de membrii de bază ai cabinetului de război al Israelului, mai mult de o duzină de alte persoane s-au așezat la masa din interiorul Kirya, sediul de maximă securitate al apărării israeliene din Tel Aviv, pentru a pune la punct următoarea mișcare.

Următoarea mișcare a lui Netanyahu va încerca probabil să blocheze sancțiunile și să lovească înainte ca titlurile negative despre situaţia din Gaza să arunce la gunoi bunăvoința internațională care îi umflă pânzele. Ceasul ticăie.

El are nevoie acum de două lucruri: timp pentru a pregăti o lovitură surpriză semnificativă și timp pentru a coagula diplomația internațională. În timp ce ambele lucruri mărșăluiesc în ritmuri diferite, legendarul său simț politic se confruntă cu unul dintre cele mai dure teste de până acum.

Benjamin Netanyahu este renumit ca fiind un supraviețuitor politic, dar acum se confruntă cu cel mai mare risc al carierei sale: el riscă sângele națiunii sale pe fondul faptului că Iranul a "citit" ruptura premierului Netanyahu cu America.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.