Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu dă asigurări că armata israeliană a distrus tunelurile săpate de Hezbollah

benjamin netanyahu

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat marţi că o operaţiune a armatei pentru localizarea şi distrugerea tunelurilor care ar fi fost construite, potrivit Israelului, de mişcarea libaneză Hezbollah pentru a ajunge pe teritoriul său va fi în curând terminată, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Declarație SURPRINZĂTOARE! Simona Halep nu a mers niciodată la colindat: Nu am voce și îmi e rușine .

Israelul a lansat pe 4 decembrie o vastă operaţiune de descoperire şi de distrugere a tunelurilor de-a lungul frontierei sale cu Libanul. Armata israeliană susţine că a descoperit patru tuneluri despre care susţinute că ar fi fost săpate de Hezbollah, unul dintre inamicii săi susţinut de Iran.

"O muncă excepţională s-a făcut aici pentru a împiedica Hezbollah să folosească arma tunelurilor", a declarat premierul israelian cu prilejul unei vizite la locul de desfăşurare a operaţiunii.

"Operaţiunea va fi în curând terminată", a adăugat el, citat de biroul său.

Vineri, armata israeliană a anunţat că a aruncat în aer un prim tunel. Potrivit premierului Netanyahu, al doilea tunel a fost distrus duminică.

Tunelurile ar fi folosite de Hezbollah pentru a răpi sau asasina soldaţi sau civili israelieni şi pentru a ajunge pe teritoriul israelian în caz de ostilităţi, afirmă Israelul.

La rândul său, ONU a afirmat pe 19 decembrie că chiar dacă cele patru tuneluri constituie "o încălcare gravă" a uneia dintre rezoluţiile care a pus capăt conflictului israeliano-libanez în 2006, "ele nu par să aibă puncte de ieşire pe partea israeliană".

Ultima mare confruntare de până acum dintre Hezbollah şi Israel datează din 2006. Cele 33 de zile de război s-au soldat cu 1.200 de morţi în Liban şi 160 de morţi în armata israeliană, dar mişcarea şiită nu a fost neutralizată. Israelul şi Libanul se află în continuare, din punct de vedere tehnic, în stare de război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.