Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu, declaraţii războinice: Anunţă că Israelul îşi va împiedica 'inamicii' să obţină arma nucleară

Benjamin Netanyahu

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a reafirmat miercuri determinarea ţării sale de a-şi împiedica 'inamicii' să dobândească arma atomică, o declaraţie intervenită la câteva ore după ce statul evreu a recunoscut că a lansat un atac aerian în 2007 asupra unui 'reactor nuclear' în Siria, transmite AFP.

Guvernul israelian, armata israeliană 'şi Mossad (serviciul de informaţii) au împiedicat Siria să dezvolte o capacitate nucleară, iar întregul merit le revine', a scris Netanyahu pe Twitter. 'Poziţia israeliană a fost şi rămâne constantă: să-i împiedicăm pe inamicii noştri să dobândească arma atomică', a subliniat el.

Aceasta este prima reacţie a lui Netanyahu după recunoaşterea oficială, miercuri, de către Israel a raidului împotriva sitului nuclear Al-Kibar din provincia estică siriană Deir Ezzor, întreprins în noaptea de 6 spre 7 septembrie 2007. Această recunoaştere coincide cu o înmulţire a avertismentelor lansate de Israel împotriva întăririi prezenţei militare a Iranului în Siria, şi a apelurilor de modificare sau anulare a acordului încheiat de marile puteri cu Teheranul cu privire la programul nuclear iranian, conform Agerpres.

Premierul Netanyahu nu a nominalizat însă Iranul în scurtul său comunicat. În cursul zilei, ministrul apărării, Avigdor Lieberman, afirmase că acest raid a servit ca mesaj pentru 'toată lumea din Orientul Mijlociu'.

La rândul său, ministrul pentru serviciile de informaţii, Yisrael Katz, s-a referit voalat la un nou scenariu de acest tip. 'Israelul nu ar permite niciodată ca arma nucleară să cadă în mâinile celor care îi ameninţă existenţa: Siria ieri, Iranul astăzi', a avertizat el pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.