Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu e categoric, după pactul lui Donald Trump: 'Palestinienii nu vor obţine niciodată o înţelegere mai bună'

presidency.ro
Klaus Iohannis Benjamin Netanyahu Iohannis Netanyahu

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a salutat relaţia sa personală cu preşedintele american Donald Trump şi i-a atenţionat pe palestinieni că nu vor avea niciodată o înţelegere mai bună decât cea propusă de Administraţia Trump, informează miercuri dpa.

"Cred că, în timp, ei vor vedea că nu vor obţine niciodată o înţelegere mai bună şi aceasta este ocazia vieţii pentru Israel, pentru palestinieni şi pentru pace", a declarat Netanyahu în cadrul emisiunii Fox&Friends.

Citește și: O nouă lovitură încasată în plin de Liviu Dragnea

Donald Trump "este cel mai bun prieten pe care Israelul l-a avut vreodată", a spus premierul israelian, informează agerpres.ro.

Preşedintele american Donald Trump şi-a prezentat marţi planul de pace pentru Orientul Mijlociu bazat pe o soluţie cu "două state", dar care prevede acordarea unui număr de concesii Israelului, printre care anexarea Văii Iordanului şi a coloniilor israeliene din Cisiordania. În acelaşi timp, Trump a dat asigurări că Ierusalimul "va rămâne capitala indivizibilă a Israelului".

Citește și: #Rezist, solicitare către Klaus Iohannis: Vă transmitem această scrisoare pentru a vă semnala o mare nedreptate pe care Guvernul României o face

Palestinienii vor ca Ierusalimul de Est, parte a oraşului ocupată din 1967 de Israel şi apoi anexată, să fie capitala viitorului stat la care aspiră.

Planul de pace propus de Trump a provocat reacţii vehemente în tabăra palestiniană. Preşedintele Autorităţii palestiniene, Mahmoud Abbas, a respins ferm acest plan, care, potrivit lui, "va fi trimis la coşul de gunoi al istoriei".

Citește și: Sute de români rămân pe drumuri! O fabrică de tradiție se închide! Val de concedieri pe final de ianuarie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.