Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu îl face MINCINOS pe ministrul francez de externe, care a vorbit despre 'un risc de apartheid' în Israel: 'O lecţie de morală ipocrită'

AFP/Getty Images
Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a calificat miercuri drept "lecţie de morală ipocrită şi mincinoasă" declaraţiile şefului diplomaţiei francez Jean-Yves Le Drian privind un posibil "risc de apartheid" în Israel, relatează AFP.

Revenind asupra violenţelor recente între israelieni şi palestinieni şi asupra tensiunilor în oraşele mixte israeliene, Le Drian a avertizat duminică împotriva unui "risc de apartheid" dacă un stat palestinian nu va vedea lumina zilei alături de Israel.

"Dacă întâmplător va exista o altă soluţie decât cea a celor două state, vom avea atunci ingredientele unui apartheid care va dura multă vreme", a afirmat Le Drian la emisiunea "Le Grand Jury" a RTL, Le Figaro şi LCI.

"Riscul de apartheid este puternic dacă se continuă să se meargă pe logica unui singur stat sau a statu quo-ului. Chiar şi statu quo-ul va duce la acest lucru", a adăugat şeful diplomaţiei franceze.

Miercuri, într-un discurs din care câteva extrase au fost transmise de serviciile sale presei, premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a criticat pe ministrul Le Drian, afirmând că va protesta pe lângă guvernul francez.

"Ministrul a declarat că Israelul ar putea deveni un stat de apartheid, o afirmaţie fără ruşine, falsă şi fără fundament", a declarat în ebraică Netanyahu. "Nu vom accepta niciodată o lecţie de morală ipocrită şi mincinoasă în această chestiune", a adăugat Netanyahu.

În ultimele săptămâni, coabitarea între evrei şi arabi a cunoscut puternice tensiuni în mai multe oraşe mixte israeliene, într-un moment în care Israelul se confrunta cu mişcarea islamistă Hamas.

Armata israeliană şi Hamas, la putere în Fâşia Gaza, respectă de vineri o încetare a focului după mai multe zile de raiduri israeliene şi de tiruri cu rachete dinspre enclava palestiniană spre teritoriul israelian.

Aceste confruntări care au început pe 10 mai s-au soldat cu peste 250 de morţi palestinieni, între care 66 de copii şi numeroşi combatanţi potrivit autorităţilor din Gaza, şi 12 morţi în Israel, între care un copil, o adolescentă şi un soldat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.