Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu profită de ultimele zile ale lui Donald Trump la casa Albă - Israelul va construi noi colonii în Cisiordania

Agerpres
Benjamin Netanyahu

Premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu, a ordonat, luni, construirea a sute de locuinţe în colonii din Cisiordania, profitând de contextul favorabil al ultimelor zile ale Adminstraţiei Donald Trump.

Planul prevede construirea a aproximativ 800 de locuinţe. "Premierul Benjamin Netanyahu a autorizat avansarea construirii a aproximativ 600 de locuinţe în Iudeea şi Samaria, inclusiv 100 de locuinţe în Tal Menashe (...), şi a peste 200 de locuinţe în Rehalim şi Nofei Nehemia", anunţă Guvernul Israelului, conform unui comunicat postat pe site-ul instituţiei.

În plus, Benjamin Netanyahu, care speră să obţină un nou mandat de premier după alegerile parlamentare anticipate programate în martie, cere demararea procedurilor de aprobare a construirii a încă 400 de locuinţe în Beit El, Itamar, Shavei Shomron, Oranit, Zona industrială Barkan, Karnei Shomron şi Givat Zeev.

"Este vorba de o decizie iresponsabilă", a reacţionat Yair Lapid, liderul formaţiunii Yesh Atid, avertizând, conform cotidianului The Jerusalem Post, că Guvernul Benjamin Netanyahu riscă să creeze tensiuni cu Administraţia Joseph Biden.

Organizaţia Pace Acum a criticat decizia, avertizând că semnalul transmis de Guvernul israelian Administraţiei Joseph Biden este că "Israelul vrea disensiuni".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.