Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu se opune unui stat palestinian, spune ministrul israelian al securităţii publice

benjamin netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu se opune unui stat palestinian, a declarat luni ministrul israelian al securităţii publice, Gilad Erdan, însă nu a lăsat să se înţeleagă dacă şeful guvernului israelian va spune acest lucru în mod public în discuţiile cu preşedintele american Donald Trump la Washington în această săptămână, relatează Reuters. Netanyahu nu şi-a abandonat niciodată în mod explicit sprijinul condiţionat pentru un viitor stat palestinian, iar purtătorul său de cuvânt nu a răspuns imediat unei solicitări de a comenta în legătură cu declaraţiile lui Gilad Erdan.

'Cred că toţi membrii cabinetului de securitate, şi în primul rând premierul, se opun unui stat palestinian', a declarat Gilad Erdan pentru postul de radio al armatei, înainte de plecarea lui Netanyahu la Washington unde se va întâlni miercuri cu Donald Trump. 'Nimeni nu crede în următorii câţiva ani că un stat palestinian este ceva care, Doamne fereşte, s-ar putea sau ar trebui să se întâmple', a afirmat el într-un interviu.

Întrebat dacă Netanyahu îşi va exprima opoziţia faţă de crearea unui stat palestinian în mod public atunci când se va întâlni cu Trump, Erdan a declarat: 'Premierul trebuie să cântărească lucrurile în funcţie de ceea ce va simţi în cadrul întrevederii şi în funcţie de poziţiile pe care le întâlneşte acolo. Nimeni nu ştie care vor fi poziţiile preşedintelui Trump şi ale membrilor staffului său', conform Agerpres. Palestinienii încearcă să-şi stabilească un stat în Cisiordania ocupată şi în Fâşia Gaza având drept capitală Ierusalimul de Est. Israelul a cucerit aceste zone în războiul arabo-israelian din 1967 şi şi-a retras trupele şi coloniştii din Gaza în 2005.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.