Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu, va fi audiat în octombrie de procurorul general în cadrul acuzaţiilor de corupţie

benjamin netanyahu

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, va fi audiat la începutul lui octombrie de procurorul general în cadrul acuzaţiilor de corupţie care îl vizează, a informat luni avocatul acestuia, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Procurorul general al Israelului, Avichai Mandelblit, a respins joi cererea prim-ministrului de a amâna încă o dată această audiere.

Amit Haddad a afirmat luni, într-o înregistrare video difuzată de purtătorul de cuvânt al familiei Netanyahu, că putea fi acordată o amânare a audierii, dar, în urma refuzului procurorului, "vom fi prezenţi".

Citește și: Aflat în spatele gratiilor, Liviu Dragnea primește o nouă lovitură! Marele său proiect, dinamitat!

Benjamin Netanyahu solicitase ca "audierea să fie amânată din cauza dizolvării parlamentului şi organizării de alegeri la 17 septembrie", la o dată "rezonabilă" după scrutin, a informat joi într-un comunicat Ministerul Justiţiei.

Incapabil să formeze o coaliţie după alegerile din 9 aprilie, Benjamin Netanyahu a trebuit să facă parlamentul să voteze propria sa dizolvare pentru a evita ca preşedintele să încredinţeze unuia din opozanţii săi misiunea de a forma o coaliţie guvernamentală fără el, conducând ţara la noi alegeri.

Citește și: Rareș Bogdan aruncă bomba! Dorește închisoare pe viață pentru aceste persoane

Procurorul a decis că "nimic nu justifică aprobarea cererii şi schimbarea datelor stabilite pentru audiere".

În mai, procurorul general a amânat prima dată audierea stabilită iniţial la 10 iulie. Benjamin Netanyahu urmează să fie audiat pentru a răspunde la acuzaţiile de "corupţie", "fraudă" şi "abuz de încredere" în trei dosare.

Citește și: SURSE De ce și-ar fi executat, de fapt, Viorica Dăncilă omul – Informații EXCLUSIVE despre demiterea lui Remus Borza

Benjamin Netanyahu, 69 de ani, dintre care 13 la putere, a negat în bloc acuzaţiile care i s-au adus şi a denunţat o "vânătoare de vrăjitoare".

Chiar pus sub acuzare, legal nu va fi constrâns să demisioneze înainte de a fi găsit vinovat şi de a fi epuizat toate procedurile în apel, ce s-ar putea întinde pe mai mulţi ani, potrivit analiştilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.