Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benny Gantz a prezentat candidatura sa la preşedinţia parlamentului israelian

The Times of Israel
Benny Gantz

Benny Gantz a prezentat joi candidatura sa la preşedinţia parlamentului israelian în cadrul unui potenţial acord cu rivalul său Benjamin Netanyahu în vederea încheierii celei mai lungi crize politice din istoria Israelului, transmite AFP.

Gantz, al cărui Partid 'Albastru-Alb' a desfăşurat trei campanii electorale în mai puţin de 12 luni contra Likud (dreapta), formaţiunea premierului Benjamin Netanyahu, a prezentat propria candidatură şi nu pe cea a unuia dintre deputaţii săi la funcţia de preşedinte ale Knesset-ului, forul legislativ israelian, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Vlad Voiculescu: ‘Costache a vrut cu siguranță să facă mai mult. Limitările au venit și pe linie de partid’

Parlamentul israelian a indicat, printre altele, că Benny Gantz este singurul candidat pentru acest post, vacant după demisia în ajun a lui Yuli Edelstein, un apropiat al premierului Netanyahu.

Până în prezent, Benny Gantz, fost şef de Stat Major al armatei, nu viza funcţia de preşedinte al parlamentului, ci pe cea de prim-ministru. El fusese mandatat de preşedintele Reuven Rivlin cu formarea unui guvern până la 16 martie.

Citește și: Un celebru hipermarket din România face o mișcare strategică, după intrarea în vigoare a Ordonanței Militare 3! A înlocuit pensionarii: Facilitate pentru angajații MAI și MApN

Netanyahu şi Gantz speră să poată forma un guvern de uniune şi ''urgenţă'' în condiţiile în care Israelul se confruntă şi el cu pandemia COVID-19.

Până în prezent, în Israel au fost confirmate peste 2.660 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar opt persoane şi-au pierdut viaţa. Autorităţile israeliene au consolidat restricţiile, interzicându-le cetăţenilor să iasă din case cu excepţia cazurilor precum achiziţionarea de alimente şi medicamente şi efectuarea de tratamente medicale esenţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.