Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BERD bate obrazul ASF: Banca, acționară la firma falimentară, spune că autoritatea s-a grăbit să retragă licenţa Euroins

euractiv.it
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare berd

BERD spune că ASF s-a grăbit să retragă licenţa Euroins. Analizele noastre actuariale nu au găsit dovezi pentru suspendarea licenţei Euroins de către ASF, anunță Mediafax.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) susţine că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) s-a grăbit să retragă licenţa Euroins România, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii BERD, citate de Ziarul Financiar.

“BERD ia act de anunţul din 17 martie de către ASF, autoritatea de reglementare financiară din România, că licenţa Euroins România a fost retrasă din cauza deficienţelor percepute a guvernanţei corporativă. Acest lucru s-a întâmplat pe baza unui Raport permanent de capital (PCR) publicat de ASF la 2 februarie, care a identificat un deficit de capital de peste 400 de milioane euro. Ca urmare a PCR, Consiliul EIG (Euroins Insurance Group), sprijinit de BERD, a solicitat o analiză actuarială independentă a Euroins România de către un expert actuarial de top la nivel mondial. Analiza nu oferă o bază pentru a revizui punctul de vedere al BERD cu privire la situaţia financiară solidă a Euroins România la momentul retragerii licenţei sale”, au spus reprezentanţii BERD.

BERD se angajează activ cu toate părţile responsabile pentru a obţine o soluţie la perturbarea pieţei

BERD se angajează activ cu toate părţile responsabile pentru a obţine o soluţie la perturbarea pieţei cauzată de retragerea licenţei Euroins România, despre care Euroins România a dezvăluit clauze declanşate eliminând efectiv o serie de acoperiri de reasigurare pentru daunele de asigurare din România şi a creat o mare masă de pasive.

BERD doreşte să ajute la asigurarea unei soluţii fără costuri suplimentare pentru deţinătorii de poliţe sau pentru contribuabili şi, împreună cu EIG, a făcut o propunere de rezoluţie către ASF.

Discuţii constructive despre propunerea de rezoluţie sunt în desfăşurare între BERD, EIG şi ASF.

Vezi și: Valentin Ionescu, director ASF, anunță că o nouă companie privată se pregătește să intre pe piața asigurărilor! ‘Cu CEC Bank suntem în etapa în care trimit documentele’

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.