DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

BERD împrumută Bucureştiul cu 555 milioane de lei

NASA
bucurești spațiu

Municipiul Bucureşti îşi acoperă cu succes nevoia de finanţare imediată cu ajutorul unui împrumut de 555 milioane de lei (echivalentul a 115 milioane de euro) de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), informează un comunicat de presă al instituţiei financiare.

Acest împrumut oferit în regim de urgenţă cu un termen scurt de rambursare de trei ani va refinanţa tranşa de cinci ani, scadentă la 4 mai 2020, a programului de obligaţiuni ale municipalităţii lansat în 2015. Împrumutul BERD înlocuieşte planurile anterioare ale oraşului pentru o nouă emisiune de obligaţiuni şi oferă flexibilitate pentru a reveni pe pieţele de capital în condiţii de piaţă îmbunătăţite.

Citește și: Rareș Bogdan profețește o răsturnare de situație, după criza generată de coronavirus: Unul dintre marii pierzători ai acestei crize este Nicușor Dan

"Răspunsul flexibil şi rapid al BERD permite Bucureştiului, partenerul nostru de lungă durată, să îşi refinanţeze cu succes programul de obligaţiuni ajunse la scadenţă. Suntem încântaţi să putem continua sprijinul nostru pentru oraş şi pentru cetăţenii săi şi, în ciuda condiţiilor nefavorabile de piaţă, să menţinem încrederea investitorilor în piaţa de obligaţiuni din România şi Bursa de Valori Bucureşti", a declarat directorul regional al BERD pentru România şi Bulgaria, Mark Davis. Acesta a adăugat că "BERD îşi menţine angajamentul de a ajuta oraşul să se pregătească pentru viitoarele plasamente de obligaţiuni, inclusiv obligaţiuni "verzi".

Citește și: S-ar pregăti un adevărat cutremur: Klaus Iohannis ar urma să-l debarce pe Ludovic Orban! O nouă femeie va fi premier?

Activitatea BERD acum se concentrează în totalitate pe sprijinul oferit celor 38 de ţări în care investeşte pentru a combate impactul economic al crizei coronavirus. În perioada 2020-2021, BERD este pregătită să ofere finanţare în valoare de 21 miliarde de euro. Banca se adaptează şi îşi dezvoltă instrumentele existente, dar şi iniţiative noi pentru a oferi finanţare şi sprijin în domeniul politicilor publice pentru a contribui la combaterea crizei provocate de virus. De asemenea, BERD depune eforturi pentru a pregăti ţările în care investeşte pentru era post-virus şi pentru a proteja eforturile şi progresele acestora către economii de piaţă durabile, echitabile şi deschise.

Citește și: Scandalos! Un cunoscut medic acuză abuzuri ale Poliției! ‘Umilință și lipsă de politețe la adresa seniorilor’

Sprijinul BERD include lichiditate pe termen scurt şi capital de lucru pentru clienţii existenţi, finanţarea comerţului şi program de sprijin de urgenţă pentru furnizorii de infrastructură. Pe măsură ce situaţia evoluează, Banca va avansa suport pentru susţinerea monedelor locale, pieţelor de capital şi aport de capitaluri proprii.

În România, unde BERD este un investitor major, Banca se concentrează asupra finanţării infrastructurii, creşterea productivităţii şi consolidarea sectorului financiar. Până în prezent, BERD a investit aproape 8,7 miliarde de euro în economia românească. In 2015, BERD a fost printre investitorii programului de obligaţiuni municipale Bucureşti.

Citește și: Rareș Bogdan profețește o răsturnare de situație, după criza generată de coronavirus: Unul dintre marii pierzători ai acestei crize este Nicușor Dan .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.