Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berea la PET te poate băga în SPITAL! Iată de ce

Românii sunt mari amatori de bere, în general, iar vara consumul înregistrează creşteri spectaculoase. Din păcate, medicii ne avertizează asupra pericolelor la care se expun persoanele care beau bere, mai ales la PET, pe caniculă.

Poate că un pahar cu bere îţi dă senzaţia că te răcoreşti şi crezi că te ajută să suporţi mai uşor canicula. Din păcate, impresia este falsă. “Combinaţia dintre alcool şi căldură poate fi letală. Mulţi refuză să creadă ca două-trei beri, sau chiar mai multe, pot avea vreun efect dramatic pe caniculă. Cu toate acestea, pericolele există şi se pot număra cu uşurinţă pe degetele unei mâini. Sunt patru efecte medicale, precum tulburări de termoreglare, aport caloric, deshidratare şi alterare neurologică, ce predispun la supraîncălzire, dar nici cel medicolegal nu este de neglijat”, susţine conf. dr. Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul „Sf. Ioan” din Iaşi.

Prima explicatia care te-ar putea convinge sa renunti la berea la PET este ca acest ambalaj afecteaza gustul bauturii. In sticla, gustul berii ramane intact pentru ca nu interactioneaza chimic cu aceasta. Pe de alta parte plasticul (care are in componenta petrol si multe elemente chimice) ar putea interactiona si schimba gustul. PET-urile, in care gasesti imbuteliate unele tipuri de bere, pot transfera in bautura o parte din chimicalele continute, atunci cand sunt supuse schimbarilor termice (foarte frig sau foarte cald). Mai mult decat atat, plasticul nu rezista procesului de pasteurizare prin care ar trebui sa treaca sticlele dupa ce sunt umplute cu bere si sigilate.

Plasticul este un material mai poros decat sticla (care este aproape impermeabila pentru oxigen si dioxid de carbon). Mai clar de atat, asta inseamna ca berea (sau orice alta bautura) isi va pierde calitatile mai repede daca este imbuteliata in sticle de plastic pentru ca dioxidul de carbon pe care il are in componenta se va pierde mai usor ...Citește continuarea AICI...

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.