Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berea rezultată din fermentarea canabisului, o alternativă mai sigura și mai sănătoasă decât alcoolul

viataverdeviu.ro
canabis

Prima bere rezultată din fermentarea canabisului este proiectul unei echipe de cercetători din Ontario, Canada, iar specialiștii susțin că aceasta este o alternativă mai sigură și mai sănătoasă decât alcoolul, dar care trebuie consumată cu moderație, potrivit theguardian.com.

Tehnica abordată nu este una nouă, însă rezultatul este o premieră.

Mai precis, tipurile de bere pe bază de canabis care există pe piață sunt fermentate din orz și infuzate cu ulei de marijuana, potrivit lui Dooma Wendschuh, de la Province Brands, compania care vrea să lanseze acest produs, conform mediafax.

"Noi nu vom face acest lucru. Berea noastră va fi fermentată din tulpinile și rădăcinile plantei de canabis (care de obicei trebuie procesate ca deșeuri de companii autorizate, n.r.)", a explicat specialistul.

Wendschuh a spus că, inițial, au avut dubii că ar putea transforma canabisul în bere, primele rezultate având un gust "groaznic", "de broccoli mucegăit".

Însă, cu ajutorul unui chimist, s-a obținut combinația potrivită de canabis, apă, drojdie și hamei. Orice alcool care se generează în timpul procesului de fabricare este înlăturat, obținându-se o bere non-alcoolică, fără gluten, care provoacă beție și trebuie consumată cu moderație.

Compania dorește să construiască o fabrică și intenționează să scoată pe piață mai multe produse derivate, după modelul berilor clasice - blonde, brune etc.

Pe 17 octombrie, Canada va deveni una dintre puținele țări din lume care legalizează consumul de canabis în scop recreativ.

Produsele alimentare și băuturile, precum negresele, mierea și cocteilurile pe bază de canabis, ar putea deveni legale un an mai târziu.

Analiștii estimează că produsele pe bază de canabis vor aduce țării încasări de 9 - 16 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.