Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berea, 'sport național': Românii au cheltuit o AVERE pe bere în 2016! Ce loc ocupăm în Europa

bere draft

Berea este una dintre licorile preferate ale romanilor, acest lucru fiind confirmat si de datele Asociatiei Berarilor. Anul trecut, romanii au cheltuit aproape un miliard de euro doar pe bere. Mai precis, in fiecare gospodarie s-au consumat, in medie, 13 litri lunar.

Cei de la Asociatia Berarilor au remarcat o crestere a consumului la sticla, dar si o rafinare a gustului pentru sortimentele mai scumpe. Imbucurator, sustin specialistii, este ca avem un consum moderat comparativ cu Vestul Europei. Desi pentru tot mai multi romani ambalajul conteaza, jumatate dintre consumatori raman deocamdata atasati de berea la PET. Procentul scade insa an de an, in favoarea sticlei.

"Este o tendinta de - e un cuvant poate nu tocmai corect - de "premiumizare" a preferintelor romanilor, de orientare catre produse de mai buna calitate.", a declarat directorul general al Asociatiei Berarii Romaniei, Julia Leferman pentru Stirile ProTV.

Citeste si: Vești TERIBILE pentru românii care au credite prin Prima Casă: Ce anunță specialiștii

Cat despre berile cu arome sau cele bazate pe retete speciale ori artizanale.

"Majoritatea romanilor beau bere blonda, lager, 5 la suta alcool. In dezvoltarea pietei si in dezvoltarea gustului incepe o tendinta spre a consuma si alte beri, ca bere rosie, fermentata sau genul ale si altele care vin de-afara. Inca e foarte mic segmentul asta.", a spus si Shachar Shaine, presedintele asociatiei Berarii Romaniei

15,8 milioane de hectolitri, adica vreo 30 de miliarde de beri - cam atata s-a baut anul trecut in Romania. Asta inseamna ca am cheltuit cam 4 miliarde de lei numai pe bere in 2016. La nivelul consumului stam destul de bine, locul 7 in Uniunea Europeana. Cehii sunt pe primul loc.

In materie de bere, romanii sunt consecventi - consuma 97% bere produsa aici. E adevarat, doar trei sferturi dintre ingrediente provin de la noi, iar producatorii se plang ca nu gasesc destul hamei pe piata. O mica parte din berea romaneasca este si exportata in tari ca Ungaria, Turcia, Italia, Republica Moldova si Bulgaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.