Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berlinala va avea o conducere bicefală începând din 2020

World Festivals
berlinala

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (Berlinala) va avea începând din 2020 o conducere bicefală, ce va fi asigurată de italianul Carlo Chatrian şi de olandeza Mariette Rissenbeek, au anunţat vineri organizatorii evenimentului, scrie Agerpres.

Carlo Chatrian va îndeplini funcţia de director artistic, iar cea de director administrativ va fi asigurată de Mariette Rissenbeek, potrivit unui comunicat al organizatorilor Berlinalei.

Ei îl vor înlocui pe Dieter Kosslick, în vârstă de 70 de ani, aflat la conducerea Berlinalei din 2001 şi al cărui contract va expira în mai 2019.

Carlo Chatrian, în vârstă de 46 de ani, critic de film şi autor al unor filme dedicate celei de-a şaptea arte, este directorul artistic al Festivalului de la Locarno din 2013.

Într-un interviu acordat săptămânalului german Die Zeit în 2017, Carlo Chatrian declara: "Berlinala este un festival genial, cu mult potenţial, dar nu cred că sunt făcut pentru el, mai ales că nu vorbesc germana" .

Succesorul lui Dieter Kosslick la conducerea festivalului a provocat o dezbatere aprinsă în universul cinematografiei germane cu privire la statutul internaţional al Berlinalei, mai mulţi regizori - printre care Fatih Akin şi Volker Schlondorff - făcând apel la un "nou început" pentru un festival "care şi-a pierdut rangul".

"Obiectivul trebuie să fie acela de a găsi o personalitate (...) excepţională, pasionată de cinema, dispunând de conexiuni globale şi capabilă să pună festivalul pe picior de egalitate cu (cele) de la Cannes şi Veneţia", au scris într-un comunicat mai mulţi cineaşti.

Creată în 1951, Berlinala se desfăşoară în fiecare an în luna februarie, în capitala Germaniei. Dispunând de un buget de 25 de milioane de euro, Festivalul Internaţional de Film de la Berlin a atras aproximativ 490.000 de spectatori la ediţia din 2018, potrivit site-ului său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.