Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berlinul a înăsprit restricţiile anti-COVID în perioada sărbătorilor de iarnă

RomâniaTV.net
Germania

Guvernul regional din Berlin a cerut joi încetarea oricărei activităţi comerciale la sfârşitul lunii decembrie şi începutul lui ianuarie, cu excepţia supermarketurilor şi farmaciilor, ceea ce înseamnă o înăsprire a restricţiilor antiepidemice în locul aşteptatei relaxări a acestora în perioada sărbătorilor de iarnă, relatează Reuters şi EFE.

''Evoluţia pandemiei de COVID-19 nu ne permite să ne gândim la relaxarea restricţiilor în vigoare, ci la înăsprirea lor'', a declarat primarul-guvernator al capitalei germane oraş-stat, Michael Muller. El a precizat că restricţiile preconizate ar urma să se aplice de pe 20 decembrie până cel mai devreme pe 10 ianuarie, dacă parlamentul regional va accepta această solicitare, care mai cuprinde şi prelungirea vacanţei şcolare tot până pe 10 ianuarie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Kamara intervine sarcastic în scandalul acuzației de rasism asupra lui Colțescu: Sunt component al trupei Alb Negru. Oare am voie să mai spun așa?

După un relativ succes în ţinerea sub control a valului epidemic din martie-aprilie, Germania se confruntă în al doilea val cu o creştere notabilă a contaminărilor şi deceselor asociate COVID-19, înregistrând joi 23.679 de noi cazuri şi 440 de noi decese.

Această ţară este de şase săptămâni într-un lockdown parţial, cu barurile şi restaurantele închise, dar centrele comerciale şi şcolile îşi continuă activitatea. Unele landuri au impus însă restricţii mai severe, cum este cazul Bavariei, unde începând de miercuri se poate ieşi din case numai pentru motive esenţiale.

Citește și: Cozmin Gușă dă vina pe Traian Băsescu, pentru eșecul PMP de la alegeri! ‘Băse cel vinovat’

Şi ministrul federal german al sănătăţii, Jens Spahn, a pledat joi pentru o înăsprire a restricţiilor antiepidemice. ''Este nevoie de o închidere de ansamblu a societăţii pentru noi toţi, de asemenea în perioada din jurul anului nou'', a spus el în faţa parlamentului.

La rândul său, directorul institutului german de boli infecţioase Robert Koch (RKI), Lother Wieler, a avertizat că situaţia epidemiologică s-a deteriorat în ultimele şapte zile şi a cerut populaţiei să evite călătoriile de Crăciun, estimând că este nevoie de o reducere a contactelor de cel puţin 60% pentru a diminua numărul contaminărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.