Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berlinul nu va răspunde niciunei sancțiuni americane introduse pe conducta de gaz Nord Stream 2

steag germania

Berlinul nu intenționează să răspundă niciunei sancțiuni americane introduse pe conducta de gaz Nord Stream 2, în ciuda faptului că nu este de acord cu poziția SUA, motivand că implicarea în proiect reprezintă o amenințare pentru NATO, a declarat Cabinetul federal al Germaniei într-un document luni, potrivit sputniknews.

„Guvernul nu va iniția discuțiile despre măsuri de represalii, sancțiuni diplomatice sau interdicții de intrare împotriva celor responsabili pentru sancțiunile Nord Stream 2.

Guvernul consideră că astfel de măsuri nu sunt utile.

În plus, guvernul atrage atenția asupra faptului că contra măsurile pentru sancțiuni nu pot fi introduse decât în acord cu Uniunea Europeană ”, se arată în documentul cabinetului.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 49: vine FOAMEA!

În același timp, parlamentarii au reiterat respingerea sancțiunilor internaționale și și-au exprimat convingerea că implicarea în proiectul de gaze nu reprezintă un risc pentru NATO.

„Guvernul federal nu este de părere că politica germană față de Nord Stream 2 amenință NATO”, se arată în documentul cabinetului.

În februarie, președintele SUA, Donald Trump, și-a exprimat aprobarea pentru a percepe sancțiuni împotriva proiectului Nord Stream 2, o conductă dublă de 745 de mile care va transporta aproape 2 trilioane de metri cubi de gaz pe an.

Proiectul este o asociere comună între Rusia Gazprom și alte cinci companii, inclusiv Uniper și Wintershall din Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.