Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berlinul salută un demers al Congresului SUA ce împiedică retragerea trupelor americane din Germania

europarl.europa.eu
Heiko Maas

Ministrul german de externe Heiko Maas şi-a exprimat vineri satisfacţia în urma unei demers prin care Congresul american încearcă să oprească aplicarea planului preşedintelui în exerciţiu Donald Trump de retragere a circa 12.000 de militari americani din Germania, relatează agenţia DPA.

''Desigur că suntem mulţumiţi că pare să fie un acord între democraţi şi republicani la Washington pentru a repune toată aceasta în dezbatere'', a declarat şeful diplomaţiei germane, care a asigurat viitoarea administraţie a preşedintelui ales Joe Biden că soldaţii americani sunt în continuare bineveniţi în Germania. ''Prezenţa lor contribuie nu doar la securitatea Germaniei, ea consolidează securitatea întregii Europe, şi dincolo de ea'', a adăugat Maas.

Citește și: Sorin Grindeanu, atac la adresa Guvernului: Un Guvern de minciuni care li se sparg acum în cap

Congresmenii americani au anunţat joi versiunea finală a bugetului anual pentru apărare ce ar stopa planificata retragere a trupelor americane din Germania decisă de Donald Trump. Conform proiectului, care mai trebuie votat de Congres, nu va fi posibilă nicio retragere din efectivele militare americane staţionate în Germania într-un interval de timp de 120 de zile după ce secretarul apărării transmite Congresului o analiză asupra impactului unei asemenea retrageri.

Proiectul de lege, care de asemenea limitează sau îngreunează retragerea unor trupe americane din Afganistan sau Coreea de Sud, ilustrează o înţelegere inedită între democraţi şi republicani pentru o dezaprobare bipartizană a politicii externe practicate de preşedintele republican care-şi încheie mandatul pe 20 ianuarie.

Conform planului acestuia din urmă, dintre cei circa 34.500 de militari desfăşuraţi în prezent în Germania, aproximativ 6.400 ar fi urmat să fie repatriaţi în SUA, iar alţi 5.600 să fie repoziţionaţi în alte ţări ale NATO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.