Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu, calificaţi în proba de dublu mixt la Jocurile Olimpice de la Tokyo

agerpres
Stefan Ciocan tenis de masa

Federaţia Română de Tenis de Masă (FRTM) a anunţat, marţi, pe site-ul său oficial, calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo a sportivilor Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu în proba de dublu mixt,

Perechea română s-a clasat în primele 16 locuri în clasamentul de dublu mixt întocmit de Federaţia Internaţională de Tenis de Masă.

"Federaţia Română de Tenis de Masă anunţă calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo a sportivilor Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu, în proba de dublu mixt. Federaţia Internaţională de Tenis de Masă a confirmat joi, 6 mai, prezenţa perechii de dublu mixt la Tokyo, dublul mixt din România fiind unul dintre cele 16 dubluri din lume care va participa în această proba olimpică. Astfel, FRTM are sportivi prezenţi în patru probe olimpice, din cinci posibile", se menţionează pe site-ul citat.

Preşedintele FRTM, Cristinel Romanescu, a declarat, după ce delegaţia s-a mărit cu perechea de dublu mixt, că marea provocare o reprezintă câştigarea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"Prima parte a promisiunii olimpice am îndeplinit-o. Tenisul de masă a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo echipa feminină formată din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro şi Irina Ciobanu, antrenor Viorel Filimon, două sportive din două posibile în proba de simplu, Eliza si Bernadette, dublul mixt Bernadette Szocs/Ovidiu Ionescu şi Ovidiu Ionescu la simplu masculin, antrenor Andrei Filimon. Sunt mândru că performanţa este cuvântul de ordine în FRTM si mă plec în faţa sportivilor si antrenorilor care sunt cei mai buni ambasadori ai Romaniei, într-o lume a sportului fără graniţe, în care spiritul olimpic te-ndeamnă să fii cel mai bun. Ne aşteaptă o mare provocare, o medalie olimpică la Tokyo este visul nostru declarat, strângem toţi rândurile si vom fi o echipă până la capăt", a spus Romanescu, conform Agerpres.

Astfel, în concursul de tenis de masă de la Jocurile Olimpice România va avea reprezentanţi în următoarele probe:

simplu feminin - Bernadette Szocs şi Eliza Samara

simplu masculin - Ovidiu Ionescu

echipe feminin - echipa formată din Eliza Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro (Irina Ciobanu, Adina Diaconu)

dublu mixt - Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu.

În urma calificării perechii de dublu mixt formată din Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu numărul sportivilor români calificaţi la JO de la Tokyo nu se modifică deoarece ambii jucători făceau deja parte din lotul olimpic la celelalte probe din concursul de tenis de masă.

România are 63 de sportivi calificaţi la JO 2020 (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă:

Atletism (5): Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului);

Baschet (4): (echipa feminină 3x3);

Box (1): Cosmin-Petre Gîrleanu (cat. 52 kg);

Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin - categorie uşoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin;

Ciclism (2): Vlad Dascălu (mountain bike), (ciclism pe şosea);

Fotbal (18): echipa naţională olimpică;

Gimnastică artistică (3): Maria Holbură (individual compus), Larisa Iordache (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri);

Înot (2): Robert Glinţă (100 m spate), Daniel Martin (100 m spate);

Kaiac-canoe (2): canoe-2 masculin pe 1.000 m;

Lupte (1): Alina Vuc (cat. 50 kg);

Scrimă (2): Ana-Maria Popescu (spadă), Iulian Teodosiu (sabie);

Tenis de masă (4): echipa feminină (3 jucătoare), Bernadette Szocs (simplu, dublu mixt), Elizabeta Samara (simplu), Ovidiu Ionescu (simplu, dublu mixt);

Tir sportiv (1): Laura Ilie (puşcă aer comprimat 10 m).

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru intervalul 23 iulie-8 august 2021, după ce iniţial erau programate în perioada 24 iulie-9 august 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.