Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bernardo Silva, fotbalistul lui Manchester City, acuzat de rasism de Federația Engleză după un mesaj transmis pe rețelele de socializare

Sky Sports
Bernardo Silva

Bernardo Silva (25 de ani), fotbalistul lui Manchester City, a fost pus sub acuzare de Federația Engleză, miercuri, după un mesaj cu tentă rasistă transmis pe rețelele de socializare coechiperului său, Benjamin Mendy, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Curtea Constituțională, motivare care aruncă în aer alegerile prezidențiale/ DOCUMENT

La data de 22 septembrie, Silva a postat o fotografie pe contul său de Twitter, comparându-l pe Benjamin Mendy cu un personaj de culoare care apare pe ambalajul bomboanelor Conguitos, o compania care se găsește în Spania și Portugalia.

Ulterior, Silva a șters postarea și a revenit cu un alt mesaj: "Nici măcar o glumă cu prietenii nu se mai poate face în zilele astea...".

Kick It Out, o asociația care luptă pentru egalitate și combaterea discriminării în fotbal, a condamnat gestul făcut de fotbalistul lui Manchester City.

De asemenea, Federația Engleză de Fotbal a deschis o anchetă în care Bernardo Silva este acuzat că a încălcat regula referitoare la discriminarea unui alt fotbalist. Portughezul trebuie să ofere un răspuns forului fotbalistic până la data de 9 octombrie. Potrivit Sky Sports, Silva riscă o suspendare de șase etape dacă este găsit vinovat.

Citește și: Informație INCENDIARĂ - De ce s-a INTERNAT, de fapt, Gheorghe Dincă la Psihiatrie

Sursa citată mai scrie că Silva a transmis o scrisoare către Federația Engleză de Fotbal în care și-a explicat gestul. De asemenea, Benjamin Mendy îl susține pe colegul său, declarând că nu a fost ofensat în vreun fel de postarea acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.