Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bernie Sanders, campanie agresivă pentru Hillary Clinton: 'Votaţi-o'

Bernie Sanders

Fostul candidat la alegerile primare democrate Bernie Sanders a făcut vineri un apel ferm către toţi susţinătorii săi să o voteze pe Hillary Clinton la scrutinul prezidenţial din noiembrie din SUA, în contextul în care mulţi dintre aceştia încă refuză să o sprijine pe fosta şefă a diplomaţiei americane, relatează AFP. "O susţin pe Hillary Clinton. Iar toţi cei care au votat pentru mine ar trebui să facă acelaşi lucru", a scris senatorul de Vermont într-un articol de opinie publicat în Los Angeles Times.

"Înţeleg faptul că mulţi dintre susţinătorii mei sunt dezamăgiţi de rezultatul final al procesului de nominalizare, însă a fi descurajat şi inactiv nu va rezolva nimic. Ceea ce contează este să mergem înainte şi să continuăm lupta, să-l învingem pe Donald Trump", candidatului Partidului Republican, a mai spus el. Numeroşi susţinători ai lui Sanders refuză ideea de a se ralia taberei lui Hillary Clinton. În reuniunile de campanie ale lui Sanders în California, mulţi dintre ei au invocat scandalul e-mailurilor fostului secretar de stat trimise de pe un server personal. Aversiunea celor mai înfocaţi susţinători ai lui Sanders a fost amplificată de dezvăluirea recentă de către site-ul WikiLeaks a unor e-mailuri ale unor lideri ai Partidului Democrat care indică un partizanat pro-Clinton în timpul alegerilor primare.

"Donald Trump ar fi un dezastru şi o ruşine pentru ţara noastră dacă ar fi ales preşedinte. Campania sa nu se bazează pe nimic substanţial, cum ar fi îmbunătăţirea economiei, a sistemului nostru de educaţie sau a celui de sănătate ori a mediului, ci pe sectarism", a argumentat Sanders. Echipa sa de campania şi cea a lui Hillary Clinton "au conceput împreună unul dintre cele mai progresiste programe din istoria politicii americane", iar "revoluţia pentru transformarea Americii" începută în timpul alegerilor primare "va continua pe durata tentativei lui Hillary Clinton de a ajunge la Casa Albă", a încheiat Sanders, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.