Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bernie Sanders câştigă primarele democrate din Virginia de Vest (media)

Bernie Sanders

Bernie Sanders a învins-o marţi pe Hillary Clinton la primarele democrate din Virgina de Vest, însă fără să pună în cauză statutul de favorită la învestitură al fostei Prime Doamne, relatează AFP. 

Canalul NBC, apoi Fox News l-au declarat pe senatorul de Vermont învingător în acest stat din Munţii Apalaşi. Potrivit rezultatelor anunţate din 16% din secţiile de votare, senatorul de Vermont obţine 48% din voturi, faţă de 43% pentru Hillary Clinton. 

Aproape toţi votanţii au fost albi, indică sondajele realizate la ieşirea de la urne. Acest electorat alb rămâne punctul slab al lui Hillary Clinton care de la 1 februarie şi-a construit succesul electoral în principal cu ajutorul minorităţilor de culoare şi latino-americane, precum şi al femeilor. 

Înfrângerea de marţi nu pune în cauză posibila ei învestitură, în joc fiind numai 29 de delegaţi, repartizaţi proporţional. 

Hillary Clinton conduce detaşat în cursa delegaţilor. Cu 2.224 delegaţi înainte de aceste primare, ea se apropie de majoritatea absolută de 2.383, în timp ce Bernie Sanders avea doar 1.448, potrivit estimărilor CNN.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.