Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BET a ajuns la 8.139 puncte, cel mai mare nivel din ultimii nouă ani

bvb

Indicele principal al Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat, luni, cea mai mare valoare din ultimii 9 ani, reiese din datele operatorului pieței de capital. Astfel, indicele BET, care arată evoluția celor mai lichide 12 acțiuni, a înregistrat, la ora 15:00, 8.138 puncte, în creștere cu 0,86% comparativ cu luna precedentă.

Indicele BET-TR, care include cele 12 companii din BET și dividendele, a ajuns la un nou maxim istoric, de 10.164 puncte, crescând față de ziua precedentă cu 0,86%. Valoarea totală a tranzacțiilor de pe piața de capital depășea 24,5 milioane lei, luni la prânz, din care 23,9 milioane lei erau schimburi cu acțiuni. Piața de capital românească a înregistrat în luna martie o valoare totală a tranzacțiilor cu acțiuni de circa 839 milioane lei, reprezentând cea mai bună lună din ultimele 15, reiese din datele BVB, transmise Agerpres.

De asemenea, în primele trei luni ale acestui an pe piața principală au fost realizate cele mai multe tranzacții (ca număr) din ultimii 7 ani, respectiv 20.995. Din punct de vedere al valorii tranzacțiilor, trimestrul unu a fost cel mai bun din ultimii 6 ani, rulajul cifrându-se la 2,37 miliarde lei. 'Trimestrul 1 reprezintă trimestrul în care s-a înregistrat cel mai pozitiv sentiment în ultimii 5 ani (în funcție de numărul de ședințe închise pe plus de indicele principal al pieței, BET. Au fost 36 de ședințe de tranzacționare închise pe plus', menționează sursa citată.

Conform BVB, BET-TR, care include cele 12 companii din BET și dividendele, a ajuns la cel mai înalt nivel din istorie și a depășit pentru prima dată pragul de 10.000 de puncte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.