Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biblioteca Judeţeană din Caraș-Severin îşi va relua, etapizat, activitatea cu publicul

Pexels.com
carte citit

Biblioteca Judeţeană "Paul Iorgovici" Caraş-Severin îşi va relua, etapizat, activitatea cu publicul, respectând o serie de măsuri sanitare şi administrative, anunţate de autorităţi, în scopul protejării sănătăţii utilizatorilor şi angajaţilor instituţiei.

"Începând cu data de 2 iunie, într-o primă etapă, vor fi disponibile serviciile de restituire şi împrumut documente, la Secţia Împrumut Adulţi, Secţia Împrumut Copii, Secţia Anglo-Americană, Secţia Franceză şi Secţia Germană Alexander Tietz. Reşiţenii care locuiesc în cartierul Lunca Bârzavei vor avea acces la colecţiile Bibliotecii Judeţene prin intermediul filialei care se redeschide într-un spaţiu nou, pe strada Făgăraşului nr. 18C, amenajat cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Pentru siguranţa tuturor, utilizatori şi angajaţi ai bibliotecii, pe perioada stării de alertă instituite la nivel naţional, accesul în bibliotecă s-a făcut şi se face cu respectarea regulilor stabilite conform legislaţiei de referinţă la care ne raportăm în această perioadă, şi anume, purtarea obligatorie a măştii de protecţie pe toată durata vizitei, triajul epidemiologic, igienizarea mâinilor cu dezinfectant pus la dispoziţie la intrare şi respectarea distanţei de siguranţă de cel puţin 1,5 metri între utilizatori. Angajaţii bibliotecii vor desfăşura activităţile purtând măşti şi mănuşi de protecţie şi vor asigura igienizarea frecventă a mâinilor", a declarat managerul Bibliotecii Judeţene "Paul Iorgovici" Caraş-Severin, Clara Maria Constantin.

În vederea reducerii timpului de aşteptare în bibliotecă, managerul instituţiei recomandă consultarea catalogului online disponibil pe site-ul bibliotecii - www.bjcs.ro - şi rezervarea în prealabil a cărţilor dorite, prin telefon sau e-mail.

Programul cu publicul în această perioadă este de luni până vineri, în intervalul orar 10,00-15,00. Între orele 08,00-10,00 şi 15,00-16,00, angajaţii vor lua măsurile necesare pentru dezinfectarea spaţiilor de muncă, iar personalul de specialitate se va ocupa de pregătirea documentelor rezervate în prealabil de cititori şi izolarea cărţilor restituite, înainte de a fi reintroduse în circuitul de împrumut public.

Bibliotecarii vor continua să vină în întâmpinarea cerinţelor de informare ale utilizatorilor, prin intermediul serviciului "Întreabă bibliotecarul", disponibil la adresa de e-mail referinte@bjcs.ro, precum şi prin intermediul paginii web şi a paginii oficiale de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.