Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biblioteca Marin Preda din Alexandria s-a îmbogățit cu 200 de titluri: Cărțile au fost donate de Ambasada SUA cu ocazia înaugurării 'Raftului american'

twitter.com
carti

Peste 200 de cărţi au fost donate de Ambasada Statelor Unite Bibliotecii "Marin Preda" din Alexandria, odată cu inaugurarea "Raftului american", în prezenţa ambasadorului SUA în România, Hans Klemm, potrivit agerpres.ro.

Citeste si O copie a dosarul Tel Drum, în care este cercetat Liviu Dragnea, a fost trimisă Secției pentru Magistrati - Anunțul făcut de Nistor Călin

"Aş vrea să ofer un context acestei mici donaţii pe care am făcut-o. Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, dar şi Statele Unite au trei priorităţi în cadrul parteneriatului strategic cu România. Una dintre ele este promovarea securităţii. Cred că suntem cu toţii de acord că trăim într-o lume periculoasă, instabilă şi unul dintre obiectivele mele este să colaborăm pentru a asigura securitatea în această regiune, în zona Mării Negre", a afirmat Klemm.

El a mai menţionat ca priorităţi "promovarea democraţiei, precum şi prosperitatea SUA, dar şi a României", diplomatul subliniind că misiunea sa este să promoveze produsele, serviciile şi investiţiile americane în ţara noastră, dar şi să încurajeze legăturile comerciale ale României cu SUA.

"Scopul donaţiei este acela de o oferi publicului din Teleorman acces la alte cărţi despre Statele Unite ale Americii, la cărţi ale unor autori americani, la cărţi despre istoria, cultura şi stilul de viaţă american. Sper că ele îi vor atrage pe tinerii din Alexandria şi îi vor încuraja să afle mai multe despre SUA", a precizat ambasadorul Hans Klemm.

La rândul său, directorul Bibliotecii "Marin Preda" din Alexandria, Viorel Fota, şi-a exprimat convingerea că această colecţie îi va ajuta pe alexăndrineni să înţeleagă mai bine cultura şi obiceiurile Statelor Unite ale Americii.

"Inaugurăm astăzi 'Raftul american'. Donaţia de carte americană pe care o primeşte biblioteca noastră constă în literatură americană clasică şi contemporană, literatură pentru copii şi tineret, materiale pentru învăţarea limbii engleze, precum şi cărţi despre politica externă, geografia, istoria şi etniile Statelor Unite. Această colecţie de carte în limba engleză oferă teleormănenilor acces la resurse valoroase despre Statele Unite ale Americii, cultura şi valorile americane', a spus Virgil Fota.

Ambasada USA în România a făcut o donaţie de 209 cărţi, în valoare de 3.087,92 de dolari (12.950,12 lei).

La finalul ceremoniei, ambasadorul Hans Klemm le-a recomandat cititorilor cartea "I am Sacagawea". El a spus că este una dintre preferatele sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.