Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biden are programată o întâlnire cu Zelenski la summitul NATO de la Vilnius (Politiico)

biden zelenski

Președintele american, Joe Biden, intenționează să poarte o rundă de discuții cu liderul ucrainean, Volodimir Zelenski, în marja summitului NATO de la Vilnius, au declarat surse pentru Politico.

Potrivit publicației, care citează surse bine informate cu privire la agenda preşedintelui Biden, o întâlnire a celor doi președinți este programată pentru 12 iulie, dar nu a fost, deocamdată, confirmată. În cadrul discuțiilor, Biden intenționează să încerce să-l convingă pe Zelenski că cel mai important lucuru pe care Kievul îl poate obține la Vilnius este eliminarea unui număr de obstacole birocratice și obţinerea unor garanții semnificative de securitate din partea Statelor Unite și a unor aliați ai NATO.

Pe 11 iulie, scrie Politico, Biden are programată o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan. Nu este însă foarte clar faptul dacă Volodimir Zelenski va participa la summitul de la Vilnius, care va avea loc în perioada 11-12 iulie. Reprezentanții Ucrainei au spus că, deocamdată, nu a fost luată o decizie și va depinde de modul în care membrii Alianței răspund la cererea Ucrainei de aderare la NATO.

Secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, a precizat că Zelenski va lua parte la reuniunea Consiliului NATO-Ucraina, care va avea loc în marja summitului din 12 iulie. Zelenski și-a dedicat mesajul său video cu privire la rezultatele celei de-a 502-a zile de război viitorului summit al NATO, făcând o aluzie la participarea sa la summit. În mod special, el a anunțat o serie de întâlniri bilaterale cu liderii țărilor europene, ai SUA, Canadei și Japoniei, dar nu a spus în mod direct că va fi prezent personal la Vilnius.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.