Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden consideră că declarațiile rușilor despre un război nuclear sunt iresponsabile: 'SUA sunt pregătite pentru orice ar face Rusia'

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Președintele SUA, Joe Biden, a catalogat comentariile Rusiei privind posibilitatea unui război nuclear ca fiind "iresponsabile".

"Nimeni nu ar trebui să facă comentarii inutile despre utilizarea armelor nucleare sau despre posibilitatea necesității de a le folosi", a spus el, potrivit CNN.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat la începutul acestei săptămâni că descurajarea nucleară este "poziția de principiu" a Rusiei, dar a adăugat că "pericolul este serios, este real, nu poate fi subestimat".

Biden a mai spus că "nu este adevărat" că SUA și NATO se află într-un război prin intermediari cu Rusia - și că afirmațiile Rusiei privind un asemenea război sunt "o scuză pentru eșecul lor" în Ucraina.

"Nu sunt adevărate", a spus Biden, răspunzând joi unui reporter care a întrebat despre acuzația lui Lavrov că NATO folosește războiul din Ucraina ca un proxy. "Mă îngrijorează, pentru că arată disperarea pe care o simte Rusia în legătură cu eșecul lor abject de a reuși să facă ceea ce și-au propus în primă instanță".

"Cred că este mai mult o reflectare nu a adevărului, ci a eșecului lor", a continuat președintele, "și astfel, în loc să spună că ucrainenii sunt echipați cu o anumită capacitate de a rezista forțelor rusești, trebuie să... spună poporului lor că Statele Unite și tot NATO sunt angajate în eliminarea trupelor rusești, a tancurilor și așa mai departe."

Întrebat ulterior despre o posibilă agresiune rusă împotriva NATO și a aliaților săi, el a spus că SUA este "pregătită pentru orice ar face" Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.