Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biden se luptă pentru obţinerea acordului Congresului în privința limitării vânzărilor armelor de foc

CNN
Joe Biden

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a afirmat, joi, că va încerca să introducă în Congres un proiect de lege privind limitarea vânzărilor armelor de foc, în contextul seriei de incidente armate, anunță Mediafax.

Biden ar dori să introducă în Camera Reprezentanţilor un proiect privind interzicerea vânzărilor de arme semiautomate, după trei atacuri soldate cu numeroase victime produse în ultima săptămână.

Preşedintele Biden, un politician democrat, ar vrea să obţină aprobarea proiectului înainte de începerea noii legislaturi, în ianuarie. Partidul Republican, aflat în opoziţie, va avea majoritate în Camera Reprezentanţilor.

"Noi încă permitem vânzarea armelor semiautomate, iar acest lucru este nebunesc. Nu există niciun argument social şi niciun alt argument raţional, cu excepţia profiturilor producătorilor de arme", a declarat Biden, citat de publicaţia The Hill. "Eu voi încerca să scap de armele semiautomate. Dar voi face evaluarea şanselor de reuşită în funcţie de numărul voturilor", a subliniat preşedintele SUA.

Camera Reprezentanţilor a aprobat la începutul anului interzicerea vânzărilor de arme semiautomate, dar proiectul a fost blocat în Senat, în condiţiile în care Partidul Democrat nu avea o majoritate solidă, iar Partidul Republican a exercitat o opoziţie puternică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.