Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BIDFF 2016 - 20 de scurtmetraje în Competiția Oficială BIDFF 2016

bidff 2016

Scurtmetraje de ficțiune, animații și documentare care forțează barierele corporalității conturează cea mai importantă secțiune a Bucharest International Dance Film Festival 2016 – Competiția Oficială.

Proiecțiile sunt programate sâmbătă, 12 noiembrie, între 19:00 și 21:45, la Universitatea de Muzică din București – Studioul Experimental de Operă și Multimedia.

Astăzi este ziua de naștere a lui Traian Băsescu. Câți ani împlinește fostul președinte

Din cele peste 1000 de aplicații primite, 20 de scurtmetraje din 10 țări concurează pentru premiile BIDFF în valoare de 2000 de euro.

Selecția este structurată în două calupuri. Reflexii propune producții cinematografice profund ancorate în realitate, în care corpul devine alterat parțial, dar niciodată total, având mereu puterea de a o lua de la capăt.

Filmele incluse în calupul Refracții jonglează dinamic între utopie și distopie, între aglomerație și vid, între haos și liniște monumentală.

Competiția Oficială BIDFF se deschide la ora 19:00 cu zece filme de dans scurte menite să dezmorțească și să te pună pe gânduri. Regizori și coregrafi din SUA, Olanda, Chile, Finlanda, Marea Britanie, Franța și Germania parcurg trasee diferite, dar cu un scop comun, acela de a sensibiliza masele, atât la nivel de acțiune, cât și de reanalizare a lumii interioare.

Reflexii este o platformă cu zeci de corpuri mercenare care se lovesc de aceeași suprafață dură în mod repetat și care se întorc mereu schimbate într-o lume în care regulile rămân aceleași.

Decizie SCANDALOASĂ. Turcia a oprit internetul. Care este motivul...

Refracții, cel de-al doilea calup programat de la 20:30, include filme care te poartă într-o călătorie senzorială cu destinație necunoscută, plină de adrenalină. Zece abordări diferite propuse de echipe de artiști din Rusia, Canada, Franța, Olanda și Irlanda alcătuiesc un colaj cinematografic în care posibilitățile de receptare sunt infinite. Regizori, coregrafi, companii de dans sau comunități atipice propun un spațiu alternativ în care se reconsideră principiile contemporane.

Biletele pentru cele două programe competiționale se găsesc pe eventbook.ro.

Unul dintre cele mai apreciate documentare despre dans din istoria contemporană “Mr. Gaga”(2015) regizat de Tomer Heymann, va deschide seria proiecțiilor din cadrul BIDFF vineri, 11 noiembrie, de la ora 20:00, la Sala Stere Popescu a Centrului Național al Dansului. Catalogat de celebra publicație Variety drept cel mai incitant documentar apărut după “Pina” lui Wim Wenders, cu un traseu festivalier internațional impresionant, “Mr. Gaga” surprinde cu multă tenacitate portretul celui mai renumit coregraf israelian, fondator al tehnicii Gaga – Ohad Naharin.

În ultima zi de festival, BIDFF prezintă o proiecție specială destinată producției autohtone de film de dans. Evenimentul este programat duminică, 13 noiembrie, de la ora 19:00, în Club Control. Cele trei scurtmetraje rezultate în cadrul [CO]laborator-ului vor fi precedate de premiera filmului “Sonder”, ultima producție semnată de Tangaj Dance și “Up Stairs”, un scurtmetraj experimental realizat într-un format inedit de colaborare. Proiecția va fi urmată de decernarea premiilor pentru cele mai curajoase filme de dans și lucrări de artă digitală din festival.

Cea de-a doua ediție BIDFF se va încheia cu premiera oficială în România a documentarului “Rare Birds” în regia lui T. M. Rives.  Filmul privește intim procesul creativ al coregrafului Alexander Ekman în timpul producției “Lacul Lebedelor” pentru Baletul Național din Norvegia. Instalarea pe scenă a unui lac de 6000 de litri de apă a constituit marea provocare a echipei de producție. “Rare Birds” îl surprinde pe Ekman în febra procesului de creație, față în față cu presiunea realizării unui spectacol de amploare pentru una dintre cele faimoase instituții dedicate baletului clasic și contemporan.

 

 

 

 

BIDFF (Bucharest International Dance Film Festival) este produs de Asociația Tangaj Dance și finanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă pentru conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

BIDFF este un proiect cultural finanțat în cadrul programului "București - Orașul In-Vizibil" de către ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București și Primăria Capitalei. Gazdele și partenerii festivalului sunt Centrul Național al Dansului București, Universitatea Națională de Muzică din București - Centrul de Muzică electroacustică și Multimedia, Galeria Galateca, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” București, Club Control. Proiectul este susținut de Institutul Cultural Român, Forumul Cultural Austriac (Ambasada Austriei în București), Ambasada Israelului în România și Ambasada Spaniei în România. Co-organizatorul Intermedia Body este Asociația Avmotional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.