Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilă albă! FMI salută măsurile fiscale luate de guvernele lumii pentru a limita criza COVID-19: suma cheltuită este fabuloasă

Press conference by Kristalina Georgieva

Fondul Monetar Internațional a anunțat că guvernele din întreaga lume au cheltuit aproximativ 10.000 de miliarde de dolari prin măsuri fiscale menite a limita declinul economic provocat de pandemia de coronavirus, relatează Radio România Actualități.

Totuși, directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a precizat că sunt în continuare necesare stimulente economice semnificative.

Într-o postare pe blog, directorul FMI a apreciat ca vești bune faptul că guvernele au aplicat "politici extraordinare" pentru a salva vieți și pentru protejarea modului de viață.

BOMBA ZILEI: consilierul guvernatorului BNR anunță că România ar putea avea o SCĂDERE economică de 14%

Kristalina Georgieva a subliniat însă că această criză este cel mai mult resimțită de cei deja foarte vulnerabili și vor fi necesare în continuare stimulente bugetare pe perioada redresării, inclusiv în privința sistemelor de sănătate pentru a minimaliza riscurile unor viitoare epidemii.

Directorul general al FMI a făcut apel pentru investiții suplimentare în educație, avertizând asupra faptului că educația copiilor a fost întreruptă din cauza virusului și a atras atenția asupra riscului "sărăciei învățământului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.