Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanț Guvern: România are cea mai mare creștere economică din UE

pixabay.com
diverse, trend, economie

România se bucură în acest an de cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană - 5,2% în semestrul I şi 4,9% pe primele nouă luni, se arată într-un document al Executivului remis, joi, AGERPRES şi intitulat "Guvernul Cioloş, un de mandat". 

"În an electoral am reuşit să menţinem deficitul bugetar în ţinta stabilită prin Legea Bugetului 2016. Suntem acum la 0,49% din PIB, ţinta fiind de 2,8% din PIB. În acest moment, România este recunoscută de către Comisia Europeană ca ţară fără dezechilibre macroeconomice la nivel european. Am atins un nou prag minim al costurilor de finanţare externe, semn că nivelul încrederii investitorilor străini în ţara noastră este în creştere, iar programele de ajutor de stat şi cele de minimis iniţiate pentru sprijinirea investitorilor autohtoni s-au bucurat de o cerere foarte mare, unele dintre ele având bugetele suplimentate în 2016", se precizează în documentul citat.

George Soros, întâlnire la nivel înalt: Ce i se pregătește lui Donald Trump

Klaus Iohannis s-a SUCIT: Avram Iancu devine, prin lege, cel mai mare erou naţional


De asemenea, în bilanţul Guvernului se arată că, în ceea ce priveşte infrastructura, au fost deblocate lucrări pe 160 de kilometri de autostradă, în ciuda situaţiei găsite la Ministerul Transporturilor la preluarea mandatului. 

"Am inclus infrastructura printre domeniile prioritare ale acestui an, deşi situaţia găsită la Ministerul Transporturilor în noiembrie 2015 ne-a depăşit orice dezamăgire: niciun tronson de autostradă nu avea avize de construire, zeci de proiecte erau blocate în sertare, iar multe dintre contracte se atribuiseră fără să aibă la bază documentaţia necesară", mai precizează Executivul. 

Conform documentului citat, s-a trecut la rescrierea şi aplicarea procedurilor de acordare a avizelor de construire şi a fost reorganizată Compania Naţională de Drumuri (CNADNR), separând partea de mentenanţă de partea de investiţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.