Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanț tragic într-un mare oraș: Nouă atentate sinucigașe într-o singură zi

jihad jihadisti islam islamisti

Forţele guvernului libian de uniune naţională (GNA) au anunţat miercuri că gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a comis, numai în ziua de marţi, nouă atentate sinucigaşe pentru a încerca să-şi menţină poziţiile într-un cartier pe care în final l-a pierdut, informează AFP.

Luptele care au avut loc marţi în oraşul Sirte (450 km est de Tripoli) s-au soldat cu nouă morţi şi 82 de răniţi în rândul forţelor GNA, potrivit unui bilanţ comunicat de Rida Issa, purtătorul de cuvânt al centrului de presă al forţelor proguvernamentale.

Citește și: Australia și-a schimbat poziția și nu mai poate fi găsită cu GPS-ul: Ce au descoperit oamenii de știință

În timpul confruntărilor, jihadiştii au recurs în mod intens la atentate sinucigaşe, în speranţa că îşi vor menţine poziţiile în cartierul numărul 2, pe care l-au pierdut la sfârşitul zilei.

Într-o singură zi, forţele pro-GNA s-au confruntat cu nouă kamikaze cu "cinci maşini, o motocicletă şi trei centuri cu explozivi", potrivit centrului de presă al acestor forţe, care a publicat numeroase fotografii cu trupurile neînsufleţite ale jihadiştilor.

Citește și: NEBUNIA lui Salam: Și-a scos dansatoarele, aproape goale, în stradă / VIDEO

Marţi, când forţele-GNA au avansat spre unul dintre ultimele cartiere unde s-au retras jihadiştii, un bărbat şi-a detonat maşina la circa zece metri distanţă de un grup de soldaţi şi jurnalişti, rănind mai multe persoane.

Forţele GNA, care încearcă să reia, prin operaţiunea militară lansată în 12 mai, principalul fief al SI situat în zona nord-centrală a Libiei, au anunţat recucerirea, marţi, a unuia dintre ultimele sectoare aflate în mâinile SI.

Citește și: A apărut pistolul-iPhone: Cum se camuflează arma într-o carcasă / VIDEO

Recucerirea, săptămâna trecută, a ultimului cartier general al jihadiştilor situat în centrul Ouagadougou, o clădire impunătoare construită pe vremea fostului dictator Muammar Gaddafi pentru a găzdui summituri şi conferinţe, a dinamizat forţele loialiste.

Ajutate de bombardamente aeriene ale SUA de la 1 august, ele au înregistrat importante succese în ultimele zile, alungându-i pe jihadişti din cartierul lor general, în centrul oraşului, din universitate, apoi din clădirea radio.

Potrivit comandamentului american în Africa (AFRICOM), aviaţia SUA a efectuat 48 de lovituri aeriene de la începutul intervenţiei sale în bătălia pentru Sirte, scrie agerpres.ro.

Citește și: Vedetă de la Antena 1, topless la mare / FOTO HOT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.