Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanțul inundațiilor și alunecărilor de teren din Vietnam a ajuns la 75 de morți

getty
vietnam, inundatii

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor cauzate de ploile torenţiale care au căzut în regiunile nordice şi centrale din Vietnam de la începutul săptămânii trecute a crescut la 75, informează Xinhua, scrie agerpres.ro

De asemenea, alunecările de teren şi inundaţiile au provocat dispariţia a 28 de persoane şi rănirea altor 38, a anunţat marţi Comitetul central de coordonare din cadrul Centrului de prevenire şi control al dezastrelor. 

Printre cele 75 de victime se numără 24 de persoane din provincia nordică Hoa Binh, 17 din provincia nordică Yen Bai, 16 din provincia centrală Thanh Hoa, 9 din provincia centrală Nghe An, 6 din provincia nordică Son La, 2 din capitala Hanoi şi una din provincia centrală Quang Tri. 

În perioada 2000-2015, Vietnamul s-a confruntat cu 250 de inundaţii şi alunecări de teren în urma cărora şi-au pierdut viaţa sau au fost date dispărute 646 de persoane, iar 351 au fost rănite, potrivit statisticilor comitetului. 

Autorităţile se tem că vor avea loc noi alunecări de teren provocate de taifunul Khanun care a afectat peste 368.000 de persoane în China şi care a fost retrogradat ulterior la nivelul de furtună tropicală. 

Vietnamul se confruntă cu peste 10 furtuni sau taifunuri în fiecare an, iar, potrivit statisticilor oficiale, aproximativ 170 de persoane au fost ucise sau date dispărute în urma intemperiilor, de la începutul anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.